Search
Close this search box.

Korošci na turnirju v badmintonu na Mirni osvojili kar nekaj odličij

V soboto, 22. oktobra je na Mirni potekal 3. turnir do 11. let, ki se ga je udeležilo tudi pet dečkov iz BK Karizma.

Prejšnji teden so nas na tekmovanjih razveseljevala dekleta do 15. let, sedaj so na vrsto prišli še dečki v kategoriji U-11. V soboto, 22. oktobra je na Mirni potekal 3. turnir do 11. let, ki se ga je udeležilo tudi pet dečkov iz BK Karizma (Dejan Pušnik, Tin Prasnic, Anže Vrčkovnik, Oskar Kaker in Taib Mustafić).

Izkazala sta se Dejan in Tin, ki sta v dvojicah s petimi zmagami se prebila vse do finala, od tega na kar štirih tekmah »reševala kožo« po treh setih. Izjemna je bila polfinalna tekma proti Emanuelu Gateju in Maticu Knez Ogorelcu (BK Ljubljana), ki sta jo dobila po podaljšani igri (11:8, 9:11, 13:11)! Na koncu sta osvojila srebrno medaljo, kar je njun največji uspeh na državnih turnirjih in je doslej to tudi prva srebrna medalja v fantovskih dvojicah za klub Karizma.

Dejan je bil odličen že v posamični konkurenci, kjer je osvojil bronasto medaljo in je njegova prva posamična medalja na državnih turnirjih. Med posamezniki dečki B je presenetil Oskar Kaker, ki se je s tremi zmagami uvrstil v polfinale, kjer mu je nato zmanjkalo »dinamita« in je najprej po treh setih nesrečno izgubil polfinalno tekmo in nato še tekmo za tretje mesto, a dosegel svoj največji uspeh na turnirjih – 4. mesto.

Anže Vrčkovnik in Taib Mustafić sta dosegla svoji prvi zmagi na državnih turnirjih, kar ni bilo dovolj za preboj iz predtekmovalne skupine, vendar sta na tekmah pokazala že velik napredek v sami igri.

Od koroških tekmovalcev je bil izjemen tudi Tjaž Novak Lešnik (ŠD Sele-Vrhe), ki je v dvojicah skupaj s Tinetom Perič Marovtom (BK Medvode) osvojil zlato medaljo v dvojicah U-11 in tudi srebrno medaljo med posamezniki.

Vsem čestitke za izvrstne tekme in rezultate ter za kar nekaj novih doseženih mejnikov.

Besedilo: Bojan Breznik, BK Karizma

Dogodki

V soboto, 22. oktobra je na Mirni potekal 3. turnir do 11. let, ki se ga je udeležilo tudi pet dečkov iz BK Karizma.