Search
Close this search box.

Korošci kljub porazu ostajajo v zgornji polovici razpredelnice. Velenjčani so se po zmagi znova povzpeli na drugo mesto

Rokometaši velenjskega Gorenja so na današnji tekmi 16. kroga lige NLB v gosteh premagali Slovenj Gradec 2011 s 33:29 (15:12).

* Športna dvorana, brez gledalcev, sodnika: Lah in Sok.
* Slovenj Gradec 2011: Dobaj, Soldo, Orter, Grobelnik 2, Cvetko 5, Banfro 2, Šiljeg, Levc 2, Šol 4, Živković 7 (5), Lesjak, Milenković 3, Lampret, Štumpfl 2, Ošlak 1, Jankovski 1.
* Gorenje Velenje: Panjtar 1, Taletović, Haseljić 6, Tajnik 3, Pajt, Starc, Miklavčič 6, Drobež, Komar, Sokolič 6 (1), Verdinek, Grmšek 2, Slatinek-Jovičić, Mlivić, Predovič 1, A. Kavčič 8.
* Sedemmetrovke: Slovenj Gradec 2011 5 (5), Gorenje Velenje 2 (1).
* Izključitve: Slovenj Gradec 2011 6, Gorenje Velenje 10 minut.
* Rdeči karton: /.

Velenjčani so se po zmagi v bližnjem Slovenj Gradcu znova povzpeli na drugo mesto, ob tekmi manj imajo zdaj točko prednosti pred tretjeuvrščenimi Trebanjci, Korošci pa kljub porazu ostajajo v zgornji polovici razpredelnice.

Večji del prvega polčasa je minil v enakovredni predstavi, v zadnjih desetih minutah pa se je tehtnica nagnila na stran gostov. Izbranci gostujočega trenerja Zorana Jovičića so po golu Davida Miklavčiča v 24. minuti povedli s 14:10, na veliki odmor pa odšli z izidom 15:12.

Velenjčani so vse dvome o zmagi razrešili v začetku drugega polčasa. V 36. minuti so si priigrali sedem golov prednosti (21:14), z manjšimi padci in vzponi pa vse do konca tekme vseskozi nadzorovali Korošce in prihranili precej moči za prvo tekmo osmine finala evropskega pokala proti Borcu iz Banjaluke, ki bo v nedeljo v Rdeči dvorani.

Pri velenjski ekipi je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Aleks Kavčič z osmimi goli, pri zasedbi iz Slovenj Gradca je enega manj dosegel Nemanja Živković.

Velenjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostila Urbanscape Loko, zasedba iz Slovenj Gradca pa bo gostovala v Izoli.

Dogodki

Rokometaši velenjskega Gorenja so na današnji tekmi 16. kroga lige NLB v gosteh premagali Slovenj Gradec 2011 s 33:29 (15:12).