Search
Close this search box.

Korošci bogatejši za pet odličij – dve zlati, eno srebrno in dve bronasti

V Innsbrucku, v Avstriji, je od 6. septembra do včeraj potekalo Svetovno prvenstvo v športnem plezanju, ki se je zaključilo z novostjo v tekmovalnem športnem plezanju, in sicer kombinacijo vseh treh disciplin – težavnosti, balvanov in hitrosti – za najboljših šest iz predhodnih tekmovanj. Med najuspešnejšimi na tekmovanju so bili Korošci.  

Najboljša slovenska plezalka, Janja Garnbret, 19 letna Korošica, se v domovino vrača s tremi medaljami. Najprej je osvojila srebrno medaljo v težavnostnem plezanju. Sledilo je zlato v balvanih, prvenstvo pa je zaključila kot prva zmagovalka v olimpijski kombinaciji. Tako ima naša najuspešnejša plezalka že štiri medalje s svetovnih prvenstev, prvo je osvojila pred dvema letoma, ko je kot druga najmlajša svetovna prvakinja v zgodovini, na prvenstvu v Parizu, zmagala v težavnosti.

Uspešna je bila tudi Tanja Glušič (Alpinistični klub Ravne), gluho – slepa plezalka, ki je na tokratnem svetovnem prvenstvu, v zelo močni konkurenci, osvojila bronasto odličje, in sicer znova v kategoriji B2. Kjer je pred štirimi leti v Gijónu osvojila srebro, prvo slovensko paraplezalno za Slovenijo, v Parizu leta 2016 pa ni nastopila. Njen uspeh je v Innsbrucku dopolnil še Škofjeločan Gregor Selak, plezalec z multiplo sklerozo, ki je bil bronast v kategoriji omejitve gibanja RP3.

Za odličje na svetovnem prvenstvu pa je poskrbel tudi Ravenčan Gregor Vezonik, ki je preizkušnjo v balvanih končal na tretjem mestu in domov odnesel bronasto kolajno. S tem je Korošec še samo potrdil letošnjo vrhunsko pripravljenost in tako postal novi slovenski junak vertikale.

Ekika Koroških Novic vsem iskreno čestita!

FOTO: Luka Fonda

Dogodki