Search
Close this search box.

Korošca pokazala dober nastop na državnem prvenstvu v keglanju v tandemu v Postojni

Jan Kresnik, star 12 let in Aleš Kašnik, star 15 let, člana KK Slovenj Gradec, ki tekmujeta v kategoriji dečkov in deklic do 15 let, sta se udeležila državnega prvenstva v tandemu v kategoriji kadetov, ki tekmujejo v kategoriji do 18 let, na kegljišču v Postojni.

Po svojem prvem nastopu, ki sta ga kljub dobrem nastopu, odigrala 1-1, sta po razigravanju izgubila za 1 kegelj. Po uvrstitvi v četrt finale sta v svojem drugem nastopu izgubila in se uvrstila na odlično 6. mesto.

Po odličnem prvem nastopu sta izgubila na koncentraciji in v drugem nastopu odigrala bistveno slabše. V vsakem primeru je za njiju to odlična uvrstitev, kjer so nasprotni tekmovalci bili starejši od Aleksa za dve leti in Jana 5. let.V igri nasprotnikov se je odrazila moč in s tem hitrost lučajev starejših kadetov, izkušenost na tekmovanjih, ki jih imajo bistveno več od naših mladih tekmovalcev.

Naslednji teden ju čaka nastop v drugem krogu DP za dečke in deklice, kjer se Aleks Kašnik nahaja na 7. mestu, Jan Kresnik pa z veliko prednostjo vodi na 1. mestu.Veselimo se nadaljnjih nastopov naših tekmovalcev.

V zelenih dresih z leve Jan Kresnik in Aleks Kašnik

Dogodki