Search
Close this search box.

Kompanova dvajseta na Olimpijskem festivalu evropske mladine

Olimpijski festival evropske mladine (OFEM) je projekt, ki se izvaja pod okriljem Evropskih olimpijskih komitejev (EOC) in se ga udeležujejo nacionalni olimpijski komiteji, ki so včlanjeni v EOC.

Gre za 50 držav evropskega kontinenta, ki se vsaki dve leti srečujejo na poletnem (sodeluje približno 2.500 udeležencev) in zimskem festivalu (sodeluje približno 1.300 udeležencev). Festival predstavlja največji športni dogodek za mlade športnike, stare med 15. in 18. letom, ki si nabirajo izkušnje za nadaljnja tekmovanja in se hkrati prvič srečajo z olimpizmom ter se povezujejo v okviru fair-playa in novih prijateljstev.

Letošnji zimski festival poteka v Sarajevu, udeležuje se ga 32 slovenskih športnikov v sedmih športih (alpsko smučanje, biatlon, curling, deskanje na snegu, hitrostno drsanje, tek na smučeh in umetnostno drsanje), medtem ko v hokeju Slovenija tokrat ne sodeluje.

V alpskem smučanju tekmuje 16-letna Jera Kompan, članica SK Črna, ki je na včerajšnjem slalomu zasedla 20. mesto, Kompanova bo v nadaljevanju festivala nastopila še na veleslalomu in ekipni tekmi.

Omeniti velja še nastop Roka Ažnoha, nekdanjega člana ASK Fužinar, zdaj tekmovalca ASK Branik Maribor, ki je prav tako nastopil v slalomu, vendar druge vožnje ni uspel dokončati.

Zmaga v obeh konkurencah je sicer pripadla našim severnim sosedom, pri ženskah je zlato osvojila Magdalena Egger, pri moških je slavil Joshua Sturm.

Dogodki