Search
Close this search box.

Kolesarski festival “S kolesom okoli Uršlje gore 2019” je prestavljen

Javni zavod Spotur Slovenj Gradec organizira že 20. kolesarski festival »S kolesom okoli Uršlje gore 2019«. Prireditev bi morala biti to soboto, a so jo zaradi slabega vremena prestavili.

Javni zavod Spotur Slovenj Gradec organizira že 20. kolesarski festival »S kolesom okoli Uršlje gore 2019«, ki je zaradi slabega vremena ta vikend prestavljen na naslednjo soboto, 14. septembra s pričetkom ob 10. uri Pri Hostlu, na Ozarah 18 v Slovenj Gradcu.

Kolesarski festival “S kolesom okoli Uršlje gore 2019” je zaradi slabega vremena prestavljen.
FOTO: Spotur

PRIJAVA IN PLAČILO ŠTARTNINE

Predprijava je bila mogoča do četrtka, 5. septembra 2019, na dan prireditve pa
bo mogoča od 8:00 do 9:30 na prireditvenem prostoru.

Štartnina znaša 15€ za odraslo osebo,13€ za imetnike olimpijske kartice in 10€ za osnovnošolske otroke. Po izpolnjeni spletni prijavi boste prejeli na mail vse potrebne podatke za plačilo štartnine.

DVIG ŠTARTNIH ŠTEVILK

Štartne številke lahko dvignete v soboto, 14. septembra 2019 od 8:00 dalje, na osrednjem prireditvenem prostoru. Udeležencem, ki ste se prijavili s predprijavo je priporočeno, da zaradi lažje organizacije potrdilo o plačilu prijavnine prinesejo s seboj.

Organizator bo vsem udeležencem festivala zagotovil

  • kolesarsko majico,
  • malico na cilju
  • sodelovanje v nagradnem žrebanju kolesarskih in drugih nagrad v skupni vrednosti 1500€, med katerimi sta dve kolesi, ki jih podarja glavni pokrovitelj prireditve: Trgovina in servis koles Gorko d.o.o.
  • okrepčila na okrepčevalnicah, ki bodo postavljene ob progah okoli Uršlje gore.

PRAVILA NAGRADNEGA ŽREBANJA
1. Nagradno žrebanje se prične na dan kolesarjenja, ob 15. uri na ciljnem prizorišču.
2. V nagradnem žrebanju smejo sodelovati le kolesarji, ki so poravnali štartnino, izpolnili prijavni listič in tako prejeli štartno številko.
3. Številka izžrebanega kolesarja se po izročitvi nagrade izloči iz skrinjice.
4.Pri žrebanju glavne nagrade se vse številke ponovno vrnejo v skrinjico.
5. V kolikor lastnik izžrebane številke v roku ene minute osebno ne prevzame nagrade, se njegov kartonček izloči iz žrebanja, nagrado pa se podeli naslednjemu izžrebanemu.

Lanska prireditev je imela tudi nekaj novosti, posebej zanimiv je bil pogled na starodobna kolesa s celotne Slovenije.

TRASE

Cestna tura okoli Uršlje gore

Krožna cestna tura je primerna za rekreativne cestne kolesarje. Proga je speljana po asfaltnih regionalnih in občinskih cestah okoli Uršlje gore. Pričetek je ob 10. uri, celotna pot pa je dolga 81 km in poteka iz Slovenj Gradca preko Kotelj do Raven na Koroškem in nato po celotni Mežiški dolini do Črne na Koroškem, kjer se usmeri proti Šaleški dolini, mimo Zavodenj, Raven, Gaberk do Plešivca in preko prelaza na Graški gori ponovno pridemo v Mislinjsko dolino, preko Podgorja do Slovenj Gradca.

DOLŽINA TRASE: 81 km, START: 10:00, START in CILJ: Hostel Slovenj Gradec, Ozare 18, Slovenj Gradec. TRASA CESTNE TURE:  Slovenj Gradec – Kotlje – Ravne na Koroškem – Mežica – Črna na Koroškem – Zavodnje – Ravne – Gaberke -Plešivec – Graška gora – Podgorje – Slovenj Gradec

MTB tura okoli Uršlje gore

Krožna MTB tura je primerna za rekreativne kolesarje z gorskimi kolesi. Speljana je po lokalnih in gozdnih cestah okoli Uršlje gore. Celotna pot je dolga 51 km, pričetek ture pa je ob 10.05. Višinska razlika od najnižje do najvišje točke je 799 m. Na trasi sta pri številnih vzponih in spustih dva zahtevnejša vzpona in sicer se s prvim srečamo na Selah v smeri proti Poštrskemu domu, kjer se na razdalji 7 km trasa dvigne za 340 m, drugi, daljši vzpon pa je od Ivrčkega jezera do koče na Naravskih ledinah kjer se na razdalji 8 km pot povzpne za 600 višinskih metrov. Trasa je speljana po asfaltnih in makadamskih, državnih, lokalnih in gozdnih cestah.

DOLŽINA TRASE: 51 km, START: 10:05, START in CILJ: Hostel Slovenj Gradec, Ozare 18, Slovenj Gradec, TRASA CESTNE TURE:  Slovenj Gradec – Stari trg – Sele – Ivrčko jezero – Naravske ledine – Plešivec – Razbor  – Podgorje – Slovenj Gradec.

Družinska tura po Mestni občini Slovenj Gradec

Krožna družinska tura je primerna za družine in manj zmogljive kolesarje. Speljana je po asfaltnih lokalnih cestah in kolesarskih poteh v krožni smeri po Mestni občini Slovenj Gradec v dolžini 20 km.

Od štarta vodi pot preko Legna do Šmartna pri Slovenj Gradcu, Mislinske Dobrave, Podgorja nazaj do Slovenj Gradca.

DOLŽINA TRASE: 21 km, START: 10:10, START in CILJ: Hostel Slovenj Gradec, Ozare 18, Slovenj Gradec, TRASA CESTNE TURE: Slovenj Gradec – Legen – Šmartno – Mislinjska Dobrava – Šmiklavž – Podgorje – Stari trg – Slovenj Gradec.

POMEMBNE INFORMACIJE

  • Maraton bo potekal ob normalnem prometu, zato so kolesarji dolžni upoštevati cestno prometne predpise in navodila organizatorjev ter se po njih ravnati.
  • Udeleženci vozijo na lastno odgovornost, ter odgovarjajo za škodo povzročeno sebi ali drugim.
  • Med kolesarjenjem je strogo prepovedano prehitevanje čelnih spremljevalnih vozil.
  • Organizator ne odgovarja za morebitno nastalo škodo, ki jo udeleženec povzroči sebi, drugim ali tretji osebi na opremi in ljudeh pred, med in po prireditvi.
  • S svojim startom vsi kolesarji potrdijo, da so seznanjeni z določili razpisa, ki so objavljeni na štartnem lističu, ostalih medijih, ter po ozvočenju na startu.
  • Za varen potek prireditve bodo skrbela vozila organizatorja, rediteljska in zdravstvena služba.
  • Prireditelj si pridržuje pravico spremembe tega razpisa, o čemer bo udeležence pravočasno obvestil.
Lani se je na prireditev “S kolesom okoli Uršlje gore” prijavilo kar 215 kolesark in kolesarjev. Poleg njih je bilo prijavljenih tudi kar 60 starodobnih kolesarjev.

VIR: JZ SPOTUR