Search
Close this search box.

FOTO: Kljub dežju kar 57 tekmovalcev na triatlonu na Ravnah

V nedeljo, 19.6.2016, se je na Ravnah pod okriljem triatlonske sekcije Plavalnega kluba Fužinar odvijal 3. koroški triatlon. 

Kljub deževnemu vremenu se je zbralo 57 tekmovalcev, ki so nastopili v treh različnih disciplinah: super šprint triatlon (posamezno ali štafeta) ter šprint triatlon. Poleg Korošcev je nastopilo 15 ostalih tekmovalcev, ki spadajo med slovensko triatlonsko elito.

Triatlonci so znova dokazali, da niso iz ”cukra” ter se pogumno podali najprej na 300 ali 750m plavalno razdaljo, po asfaltnem izhodu iz bazena odtekli na parkirišče v menjalno cono ter progo s kolesi (letos tudi cestnimi!) nadaljevali po cesti skozi Ravne, Brdinje do Kotelj in čez Šortnek na Čečovje ter nazaj do bazena. Tekmovalci daljše razdalje so opravili dva kroga, krajše pa en krog (8km). Kolesarska proga je bila razgibana in poleg dveh strmih klancev (na Javornik in Šrotnek) še posebej zahtevna zaradi spolzke ceste. Po vrnitvi v menjalni prostor so tekmovalci po stopnicah ob bazenu nadaljevali s tekom. Stopnice ob ponovitvi vsakega kroga so marsikoga prisilile v pametno taktiko: hoja! Varčevanje z energijo se je obrestovalo na ravninskem delu proge, ko so noge kar letele.

Strah in trepet je organizatorjem povzročilo nepričakovano deževje že zgodaj dopoldne, vendar so vsi tekmovalci nevarno kolesarsko traso opravili brez poškodb.

V disciplini šprint triatlona so bili najhitrejši: 1. Nik Kojc (Tuš Team), 2. Mitja Mori (TK Telemach), 3. Peter Harnold (Tuš Team), 1. Nada Rotovnik Kozjek (TK Telemach), 2. Tjaša Kmet (ŠRK Velenje), 3. Tina Petrič (TK Utrip).

V disciplini super šprint triatlona so bili najhitrejši: 1. Tomaž Rotovnik, 2. Marko Kobolt, 3. Silvester Oswald, 1. Katjuša Slodej (TK Telemach), 2. Maruša Mlinar, 3. Lea Kos (Triatlon Fužinar). Na isti razdalje je zmagala štafeta iz Vuzenice v postavi: Nejc Pušnik, Grega Pušnik, Sašo Jehart.

Poleg tekmovalnosti, ki je bila predvsem prisotna pri razdalji šprint triatlona, je namen koroškega triatlona promocija triatlona s ciljem privabiti čimveč rekreativcev, ki se prvič spopadejo s plavanjem, kolesarjenjem in tekom ter s tehnično zahtevnimi menjavami, skoki na kolo in menjavo opreme. Veseli smo, da se naš triatlon razvija tako v smeri vrhunskega športa kot v smeri zabave, druženja in izpolnjevanja osebnih ciljev.

Organizator se zahvaljuje vsem nastopajočim za udeležbo ter vsem prostovoljcem, ki ste pomagali pri pripravi tekmovališča in skrbeli za varnost na cesti!

 

[foldergallery folder=”wp-content/uploads/old/slike/2016/triatlonravne” title=”Galerija slik”]

 

Plavanje, kolo in tek so trije izmed najbolj priljubljenih aerobnih športnih dejavnosti, ki jih zmore vsak zdrav posameznik, zato vabimo vse ljubitelje vsaj enega izmed teh športov, da se naslednje leto tudi sami preizkusite v triatlonu, med letom pa ste vabljeni na treninge v triatlonsko sekcijo (prijava in informacije: triatlon.fuzinar@gmail.com)!

V nedeljo, 19.6.2016, se je na Ravnah pod okriljem triatlonske sekcije Plavalnega kluba Fužinar odvijal 3. koroški triatlon.