Search
Close this search box.

Kar osem medalj za Atletski klub Slovenj Gradec s Prvenstva Slovenije

Atleti Atletskega kluba Slovenj Gradec se s Prvenstva Slovenije v atletiki U16 domov vračajo s kar osmimi medaljami.

Kar dve je osvojila Ivana Simonović, ki je premagala vse konkurentke v skoku v daljino, v troskoku pa je pustila prednost le dvema. Zlato medaljo je osvojil tudi Aleksej Klemenčič v teku na 1000m. Jošt Pušnik je osvojil srebro v troskoku, Nuša Lužnik pa v suvanju krogle.

FOTO: Atletski klub Slovenj Gradec

Grega Nabernik je v finalu teka na 60m prišprintal bronasto medaljo. Prav tako sta bron osvojila Aljaž Prednik v skoku v daljino ter Janine Lužnik v suvanju krogle. Gaja Korošec se je uvrstila v A finale teka na 60m in prvenstvo končala na odličnem 6. mestu.

Fantje in dekleta so tekli tudi v štafeti 4x200m

Fantje so se uvrstili na četrto, dekleta pa na petnajsto mesto.

Tokratnega prvenstva se je iz Kluba AKSG udeležila številčna ekipa. In prav vsi so odlično tekmovali. Poleg zgoraj omenjenih so barve kluba zastopali še: NEJA FRAJDL, OŠLOVNIK LEA, SAMEC TJAŠA, ŠALOVEN LARA (60m, 4x200m), KELAIDIS MELINA (1000m), BRICMAN LEJA (krogla), ŠUMAH NASTJA (60m, 300m), POTOČNIK LANA (60m), PRAPROTNIK HANA (daljina, višina), ŠALOVEN HANA (60m, daljina), VUŠNIK LAURA (60m ovire, daljina), BLAŽUN NEJC, PROŠT URBAN, KLEMENČIČ TIMOTEJ (1000m), NEJC MOJŠKERC, NIK URANC (300m).

 

VIR: Atletski klub Slovenj Gradec

Dogodki