Search
Close this search box.

Kako so slovenjgraški rokometaši s pomembno zmago v gosteh prišli do prvih točk v novi sezoni (FOTO in VIDEO)

V 5. krogu 1. NLB Lige sta se v Škofji Loki pomerila domačin RD Urbanscape Loka in gost RK Slovenj Gradec 2011. Zmago so s petimi goli razlike in prvima dvema točkama v novi sezoni domov odnesli Korošci.

Slovenjgraški rokometaši so se na tekmo podali v nekoliko okrnjeni zasedbi, s tribun sta namreč svoje soigralce podpirala Jaroš Bulovič in Yankovskyy Aljoša, ki sta se poškodovala v zadnjem tednu.

Izjava glavnega trenerja Sebastjana Soviča po odigrani tekmi 5. kroga 1. NLB Lige:

Izjava glavnega trenerja po odigrani tekmi 5. kroga 1. NLB Lige

Kratka izjava trenerja Sebastjana Soviča po včerajšnji zmagi nad Škofjo Loko z rezultatom 31:36. ⚪🔵

Objavil/a Rokometni klub Slovenj Gradec 2011 dne Nedelja, 06. oktober 2019

Slovenjgradčani so dvoboj odprli nekoliko zadržano in že takoj na začetku so tekmecu dovolili, da povede s tremi zadetki prednosti (3:0), a zaostanek so kaj hitro uspeli izničiti ter izenačili že v 10′ pri rezultatu 5:5. Do konca prvega polčasa so bojevniki z borbeno predstavo vztrajno pritiskali na vrata nasprotnika in si že pred odmorom priigrali dva zadetka prednosti (POL 14:16).

V drugi polovici tekme smo lahko spremljali hiter in atraktiven rokomet, vse do 37′ so domači zaostajali le za gol ali dva, nato pa so se Korošci strelsko razigrali in si po nekaj hitrih akcijah priigrali prednost petih golov (19:24). Do konca srečanja so belo-modri ritem igre le še stopnjevali, ter tekmo končali z razliko petih zadetkov v svojo korist (KON 31:36).

Tokrat se je borbeno izkazala celotna ekipa, svoj del pa so prispevali tudi mlajši igralci. Zahvala gre tudi vsem navijačem, ki so verjeli v varovance Sebastjana Soviča. S to zmago so se bojevniki povzpeli na 10. mesto lestvice 1. NLB lige, v naslednjem krogu pa jih doma čaka tekma z ekipo Krke iz Novega mesta. Ta tekma bo tudi odlična priložnost, da fantje osvojijo kakšno točko in se dokažejo tudi pred domačim občinstvom.

RD Urbanscape Loka : RK Slovenj Gradec 2011, 31:36 (14:16)

RK Slovenj Gradec 2011
– Rok Cvetko 10, Žiga Lesjak 7, Aleksandar Glendza 7

RD Urbanscape Loka
– Jamnik 8, Šibanc 6, Jesenko 4

Besedilo: RK Slovenj Gradec 2011

Dogodki

V 5. krogu 1. NLB Lige sta se v Škofji Loki pomerila domačin RD Urbanscape Loka in gost RK Slovenj Gradec 2011. Zmago so s petimi goli razlike in prvima dvema točkama v novi sezoni domov odnesli Korošci.