Search
Close this search box.

Kadeti JK Acron Slovenj Gradec so se udeležili Evropskega tekmovanja za pokal v Zagrebu (FOTO)

Ta vikend so se kadeti in kadetinja Judo kluba Acron Slovenj Gradec, udeležili Evropskega pokala v Zagrebu, ki je drugi po vrsti od štirih kvalifikacijskih turnirjev za nastop na Evropskem in Svetovnem prvenstvu. Tekmovanja se je udeležilo kar 675 tekmovalcev, 32 držav iz treh kontinentov sveta.

V soboto so na tatami stopili trije športniki.

Matic Razdevšek je v kategoriji do 55 kg izgubil že v prvem krogu tekmovanja proti predstavniku Italije in s tem tudi zaključil tekmovanje. V tej kategoriji je nastopilo 51 tekmovalcev. V konkurenci 65 tekmovalcev je Jaka Samec kategorijo višje, do 60 kg v prvem krogu premagal predstavnika Izraela. V nadaljevanju je izgubil proti Madžaru, kasnejšemu dobitniku bronastega odličja in s tem zaključil tekmovanje. Za Matica in Jako je bil to krstni nastop na tovrstnih tekmovanjih.

Med 54 tekmovalkami v kategoriji do 52 kg je nastopila Jevgenija Gajić, ki je izgubila prvo borbo proti predstavnici Turčije in ostala brez možnosti napredovanja.

V Nedeljo je v nastopil še Maj Kavnik. V konkurenci 61 tekmovalcev je v kategoriji do 73 kg z dvema uspešnima proti metoma v prvi borbi premagal predstavnika Kanade. V nadaljevanju pa je moral premoč priznati predstavnikoma Turčije in Romunije. S tem so se zaključili nastopi Korošcev v Zagrebu.

Kljub vsemu pa so športniki in trener zbrali veliko novih izkušenj in s tem pozitivno zrejo v prihodnost.

Virː Judo klub Acron

Dogodki