Kadeti in kadetinje JK Acron Slovenj Gradec do šestih odličij na državnem prvenstvu (FOTO)

V nedeljo je v Žireh potekalo državno prvenstvo za kadete in kadetinje. Med 152 tekmovalci je nastopilo osem članov Judo kluba Acron Slovenj Gradec, ki so skupaj osvojili kar šest odličij.

Naslov državne prvakinje je z štirimi zmagami osvojila Jevgenija Gajić v kategoriji do 52 kg. Kar štirje športniki so osvojili srebrno odličje in naslov državnih podprvakov, in sicer Matic Razdevšek do 55 kg, Jaka Samec do 60 kg in Domen Prednik do 81 kg. Naj poudarimo, da so vsi trije sicer še mlajši kadeti in so tokrat nastopili eno starostno kategorijo više. Srebro je osvojil tudi Ožbej Razgoršek v kategoriji do 90 kg, ki pa v finalu ni nastopil zaradi poškodbe.

Bronasto odličje je osvojil Maj Kavnik v kategoriji do 73 kg, ki je zmagal kar pet borb in eno izgubil proti kasnejšemu zmagovalcu.

Nastopila sta še Nik Pavlič, ki je v kategoriji do 66 kg z dvema zmagama in dvema porazoma osvojil 9. mesto. Ta kategorija je bila hkrati najštevilčnejša, in sicer s 25. tekmovalci. Jaka Tušek pa je v kategoriji do 55 kg, z dvema porazoma, prav tako osvojil 9. mesto.

Po številu in žlahtnosti medalj je Judo klub Acron Slovenj Gradec končal na 4. mestu med 35 ekipami, ki so se tekmovanja udeležile. Vsem športnikom iskrene čestitke.

Besedilo: JK Acron Slovenj Gradec