Search
Close this search box.

Kadeti Fužinarja že drugič zapored državni prvaki

Po slavju Fužinarja na mladinskem državnem prvenstvu v marcu, je bil v nedeljo na sporedu finalni turnir najboljših ekip kadetske sezone, ki je bil odigran v Šempetru. Po suvereni sezoni kadetov Fužinarja so se fantje zasluženo veselili naslova državnih prvakov, še drugega zapored.

V prvem polfinalnem paru finalnega turnirja sta se pomerili ekipi domačega SIP Šempetra in Fužinar Sij Metal Ravne. Domači odbojkarji so dobro pričeli tekmo in v prvem delu niza vodili z minimalno prednostjo. A odbojkarji Fužinarja so držali korak z domačo vrsto, v sami končnici pa so stopili na plin in dobili uvodni niz s 25:20. V nadaljevanju so vajeti igre prevzeli Fužinarjevi fantje, ki so s 25:13 dobili še drugi niz, s tem pa so se razveselili zmage z 2:0, ki jim je prinesla veliki finale.

V drugi tekmi med i-Vent Mariborom in Alpacem Kanalom smo bili priča bolj izenačeni tekmi, kjer sta se ekipi izmenjevali v vodstvu, zmagovalca pa je odločil šele tretji niz. Z 2:1 (-24,18,10) so se zmage veselili odbojkarji Maribora. Po končanih polfinalnih tekmah je bila na sporedu tekma za 3. mesto med Kanalom in domačim Šempetrom. Slednji so v izenačeni tekmi slavili z 2:1 (-19,24,10) in se veselili bronastega odličja.

Zadnje dejanje turnirja je bila tekma za naslov državnega prvaka. Odlična generacija Fužinarja ima za seboj serijo odličnih rezultatov, vselej pa jim je v finalu uspelo prikazati odlično igro. A tokrat temu ni bilo tako, saj je ekipa i-Vent Maribora v tekmo vstopila odločno, z odličnimi servisi so onemogočali Fužinarjevi vrsti, da se razigra. A slednja je v samih končnicah ostala mirna, v zadnjih točkah prvih dveh nizov pa prikazala zrelo igro in slavila s 25:23 in 26:24. Po vodstvu z 2:0 je ekipa Maribora nadaljevala z dobro igro, medtem ko kadetom Fužinarja ni uspelo ujeti ritma, zato je tretji niz šel v roke Mariboru s 25:17. To je bil prvi izgubljeni niz sezone za kadete Fužinarja, ki so se po izgubljenem nizu končno prebudili. Na začetku 4.niza so vajeti igre še držali Mariborčani, a po izenačenju na 12. točki so se igralci Fužinarja prebudili in prikazali pravo igro. Stekel je sprejem, posledično igra v napadu, predvsem pa so fantje dvignili energijo, kar je spreobrnilo potek srečanja. Niz so odbojkarji Fužinarja dobili s 25:20 in s tem tekmo s 3:1, ki jim je prinesla nov uspeh – naslov kadetskih državnih prvakov! Po lanskem slavju je to za kadete Fužinarja že drugi naslov zapored, slednje pa je ekipi uspelo že v kategoriji starejših dečkov.

Za Fužinar so pod vodstvom trenerja Mitja Ježa in pomočnika Žige Hribernika nastopili: Slatinšek Tevž 26, Ručigaj Jan 26, Skudnik Lenart 19, Repnik Maj 15, Maček Klemen 10, Zmagaj Jaka 7, Abraham Aljaž 1, Jošt Benjamin, Slatinšek Ožbi, Jamnik Lovro, libera Hribernik Nejc in Juh Maj. Najboljši igralec Fužinarjeve ekipe je bil korektor Jan Ručigaj, za najkoristnejšega igralca finala pa je bil proglašen kapetan kadetov Fužinarja Tevž Slatinšek.

Končni vrstni red:

  • 1. Fužinar Sij Metal Ravne
  • 2. i-Vent Maribor
  • 3. SIP Šempeter
  • 4. Alpacem Kanal

Čestitke vsem nastopajočim za uspešno sezono.

Sezone za Fužinarjeve fante pa še ni konec, prihajajočo soboto ekipo starejših dečkov čaka še finalni turnir v Ljubljani, nato pa se sezona počasi približuje koncu.

Besedilo: OK Fužinar

Po slavju Fužinarja na mladinskem državnem prvenstvu v marcu, je bil v nedeljo na sporedu finalni turnir najboljših ekip kadetske sezone, ki je bil odigran v Šempetru. Po suvereni sezoni kadetov Fužinarja so se fantje zasluženo veselili naslova državnih prvakov, še drugega zapored.