Search
Close this search box.

K-24: Premagajo ga le najmočnejši

Jutri se zaključuje 19. sezona K-24, največjega koroškega hribovskega izziva. Člani se bodo ob 18. uri zbrali v restavraciji Planinka v Črni na Koroškem. kjer bodo v klub uradno sprejeli 42 novih članov, ki so izziv uspešno opravili letos, seznam vseh se bo tako povečal na 396 oseb.

V klubu poudarjajo, da izziv nima tekmovalnega naboja, zato tudi ne merijo časa, niti ni važno kako hiter je posamezen pohodnik, vse skupaj pa je zaupano zgolj poštenju in planinski etiki vsakega posameznika.

https://www.youtube.com/watch?v=iOKY0v33fvw

Pot sicer poteka po sledeči relaciji: spomenik v centru Črne – Žerjav – cerkev na Uršlji Gori – dom na Slemenu – koča na Smrekovcu – koča na Loki pod Raduho – vrh Raduhe – Bukovnikovo sedlo – vrh Olševe – kmetija Kumer v Koprivni – vrh Pece – spomenik v centru Črne. Na tej poti udeleženci premagajo približno 80 kilometrov razdalje in skoraj 5.000 višinskih metrov.

Moški morajo za uspešno opravljen izziv pot premagati v 24 urah, medtem ko imajo ženske in petdesetletniki na voljo uro več, ob tem ni dovoljena uporaba kakršnihkoli pripomočkov ali pomoči drugih oseb, dovoljena je le uporaba palic za hojo. Med potjo je dovoljena oskrba s pijačo, okrepčili in rezervno obleko oziroma obutvijo.