Judoisti Judo kluba Acron Slovenj Gradec na domačih tleh znova do lepe bere odličij (FOTO)

Minuli vikend, 16. in 17. oktobra, se je v Slovenj Gradcu odvil že 15. tradicionalni judo turnir – Zavarovalnica Sava Koroška Open 2021. Na tekmovanju, ki so ga morali lani, zaradi pandemije odpovedati, je tokrat nastopilo 422 judoistov in judoistk iz 50 klubov in 17 držav.
IMG_4415

V soboto so na tatami stopili kadeti in kadetinje. Za veselje sta poskrbela Neža Pečoler v kategoriji nad 70 kg in Vid Kavnik do 90 kg. Neža je zabeležila štiri zmage in osvojila zlato odličje. Vid si je z zmago v predtekmovanju in porazom v polfinalu priboril nastop v finalnem bloku tekmovanja, kjer je nato zmagal in osvojil bronasto odličje.

Klara Brodej je v kategoriji do 57 kg z dvema zmagama in dvema porazoma tekmovanje zaključila na 7. mestu. Jevgenija Gajić, Nik Pavlič in Maj Kavnik so v kadetski konkurenci ostali brez uvrstitve.

Med otvoritvijo so zbrane s kratkimi motivacijskimi nagovori počastili predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije, gospod Bogdan Gabrovec, predsednik Judo zveze Slovenije, gospod Lovrencij Galuf in podžupanja Mestne občine Slovenj Gradec, gospa Martina Šisernik. Otroci so poskrbeli za predstavitev držav, s kratko otvoritveno točko pa je navdušil večkratni evropski in svetovni prvak ter aktualni državni prvak v break dancu, Bor Rehak Friš.

V nedeljo je potekalo tekmovanje še v kategoriji mlajših kadetov in kadetinj. V kategoriji do 66 kg se je s štirimi zmagami vse do finala prebil Maj Kavnik, ki pa je nato v finalnem bloku moral priznati premoč nasprotnika iz Kazahstana in osvojil srebrno odličje. Nik Pavlič je v predtekmovanju pokazal odlične borbe, zmagal je 3-krat, nato pa je moral v polfinalu premoč priznati nasprotniku iz Kazahstana. V borbi za medaljo je nato suvereno zmagal in osvojil bronasto odličje.

V kategoriji do 52 kg je nastopila še Jevgenija Gajić, ki je z 2 zmagama in porazom osvojila bronasto odličje. Jaka samec je v kategoriji do 55 kg zabeležil zmago in dva poraza, Tibe Komerički, Matic Razdevšek in Jaka Tušek v kategoriji do 50 kg in Domen Prednik do 73 kg tokrat niso zabeležili zmage.

V ekipni razvrstitvi klubov so se na prvo mesto prepričljivo uvrstili gostje iz Kazahstana. V 60 nastopih so zbrali 11 zlatih, 15 srebrnih in 13 bronastih odličij. Na drugem mestu je bila najštevilčnejša ekipa, državna reprezentanca Avstrije, ki je s 85 nastopajočimi zbrala 6 zlatih, 6 srebrnih in 11 bronastih odličij. Tretje mesto je osvojil Novosadski judo klub iz Srbije (4, 1, 3). Domači Judo klub Acron Slovenj Gradec je z enim zlatim, enim srebrnim in tremi bronastimi odličji osvojil 6 mesto med vsemi 50 klubi.

V ekipni razvrstitvi klubov so se na prvo mesto prepričljivo uvrstili gostje iz Kazahstana. V 60 nastopih so zbrali 11 zlatih, 15 srebrnih in 13 bronastih odličij. Na drugem mestu je bila najštevilčnejša ekipa, državna reprezentanca Avstrije, ki je s 85 nastopajočimi zbrala 6 zlatih, 6 srebrnih in 11 bronastih odličij. Tretje mesto je osvojil Novosadski judo klub iz Srbije (4, 1, 3). Domači Judo klub Acron Slovenj Gradec je z enim zlatim, enim srebrnim in tremi bronastimi odličji osvojil 6 mesto med vsemi 50 klubi,” so po tekmovanju zapisali v Judo klubu Acron Slovenj Gradec.

Vse rezultate s turnirja si lahko ogledate TUKAJ.

Besedilo: Judo klub Acron Slovenj Gradec – Zala Pečoler

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije