Search
Close this search box.

Judo Koroška v Ljubljani dodala še 19 medalj in 5. mesto na Evropskem kadetskem pokalu na Madžarskem (FOTO)

Korošci so tudi drugi dan tekmovanja v Ljubljani po številu medalj bili v samem vrhu, Tina Kovač pa je na Evropskem kadetskem pokalu v madžarskem Györu prišla do 5. mesta.

Potem, ko so koroški judoisti in judoistke s šestimi osvojenimi odličji na zelo močnem 56. mednarodnem turnirju Mini Nagaoka 2019 v Ljubljani med starejšimi dečki in deklicami blesteli že prvi dan tekmovanja, o čemer si lahko več preberete TUKAJ, so drugi, sklepni tekmovalni dan kadeti, mlajši člani in člani izjemen uspeh le še nadgradili.

Za Judo klub Acron Slovenj Gradec so namreč osvojili kar 19 odličij in po številu medalj (šest zlatih, devet srebrnih in štiri bronaste) zasedli skupno prvo mesto med vsemi 40 klubi.

Zlate kolajne so osvojili:
Aljaž Gostenčnik, člani -81 kg,
Nace Herkovič, kadeti -73 kg,
Vinko Prevolšek, člani -60 kg,
Rok Pogorevc, ml. člani -100 kg,
Tamara Kovač, ml. članice in članice -78 kg

Srebrna odličja so si priborili:
Aljaž Gostenčnik, ml. člani -81 kg,
Žan Boženk, ml. člani -66 kg,
Klara Brodej, kadetinje -70 kg,
Urška Bernard, kadetinje -52 kg,
Jan Hrovat, ml. člani -100 kg,
Rok Pogorevc, člani -100 kg,
Tamara Kovač, kadetinje +70 kg,
Nuša Perovnik, ml. članice in članice -52 kg.

Bron so osvojili:
Žan Boženk, člani -66 kg,
Andraž Kac, kadeti -73 kg,
Neža Pečoler, kadetinje +70 kg in
Jan Horvat, člani -100 kg.

Peto mesto si je priboril Vid Kavnik pri kadetih v kategoriji do 81 kg, Nace Pečnik pa je bil sedmi v kategoriji do 73 kg. Gašper Topolinjak je tokrat v kategoriji do 81 kg ostal brez uvrstitve.

Judo klub Acron Slovenj Gradec posebno zahvalo namenjajo Modremu Dirkaču, ki je posodil vozilo, s katerim so se lahko peljali na tekmovanje.

Tina Kovač do 5. mesta na Evropskem kadetskem pokalu v Györu

V nedeljo, 17. 11. 2019, sta koroški judoistki Tina Kovač in Ines Hribernik nastopili na močnem Evropskem kadetskem pokalu v Györu na Madžarskem, kjer se je predstavilo 461 tekmovalcev iz 30 držav.

Tina Kovač je nastopila v kategoriji do 57 kg in s tremi zmagami ter dvema porazoma končala na solidnem 5. mestu. Ines Hribernik je tokrat z eno zmago in enim porazom v kategoriji do 63 kg končala brez uvrstitve.

Zahvale gredo tudi AC Koroška, kjer so s posojo avtomobila KIA zagotovili prevoz na tekmovanje.

Vir: Judo klub Acron Slovenj Gradec

Dogodki

Korošci so tudi drugi dan tekmovanja v Ljubljani po številu medalj bili v samem vrhu, Tina Kovač pa je na Evropskem kadetskem pokalu v madžarskem Györu prišla do 5. mesta.