Search
Close this search box.

Judo: Korošci uspešni na državnem tekmovanju v Lendavi. Rok Pogorevc do naslova državnega prvaka

Danes je v Lendavi potekalo člansko državno prvenstvo in državno prvenstvo za mlajše kadete in kadetinje, ki se ga je udeležilo 265 tekmovalcev iz cele Slovenije. Judo Klub Acron Slovenj Gradec je na tekmovanju več kot odlično zastopalo dvanajst judoistov in dva judoista, ki sta branila barve Judo Kluba Ravne na Koroškem.

Najprej so se med seboj pomerili člani, pri katerih je za izredni uspeh poskrbel Rok Pogorevc v kategoriji do 100 kg, ki je mladinskemu naslovu dodal še članskega. S tem pa je po 21 letih poskrbel, da ima slovenjgraški klub ponovno moškega članskega državnega prvaka. Na zadnje je namreč leta 1998 ta naslov osvojil Tomaž Lakovšek.

Foto: Judo Klub Acron Slovenj Gradec

Uspeh so s tretjimi mesti dopolnili še Vinko Prevolšek v kategoriji do 60 kg, Nace Herkovič do 66 kg in Jan Horvat do 90 kg. Peto mesto si je priboril Aldin Ribo do 81 kg, na sedmem mestu pa je tekmovanje zaključil Aljaž Gostenčnik prav tako do 81 kg.

Med mlajšimi kadeti in kadetinjami je za uspeh poskrbela Neža Pečoler, ki je v kategoriji nad 70 kg ugnala vso konkurenco in si s tem priborila naslov državne prvakinje.

Tretji mesti sta v svojih kategorijah osvojila še Klara Brodej do 63 kg in Vid Kavnik do 73 kg.

Medtem ko so Žiga Verčkovnik, Žak Šuler in Hana Filipič ter tekmovalca iz Judo kluba Ravne Nik Kovačič in Nejc Belaj ostali brez uvrstitve.

Vir: Judo klub Acron Slovenj Gradec

Dogodki