Search
Close this search box.

Ježki zmagoslavno tudi s Ptuja

Rokometaši RK Slovenj Gradec 2011 se ne ustavljajo in nadaljujejo svoj zmagoviti niz, tokrat je v najstarejšem slovenskem mestu padla domača ekipa RK Drava Ptuj, po zadnjem pisku sodnika je semafor pokazal rezultat 29:30.

Gledalci, ki so do zadnjega kotička napolnili tribune Športne dvorane Ljudski vrt, med njimi je bilo tudi več kot 60 članov navijaške skupine SG Orli, so videli izjemno zanimivo tekmo. Slovenjgradčani so prikazali odlično igro, z izjemo nekaj začetnih minut so bili tudi vseskozi v prednosti, prvi del so dobili s 13:16.

Tudi drugi polčas se je začel po željah gostov, po devetih minutah nadaljevanja so si priigrali že pet zadetkov prednosti, nato pa se je tekma zapletla podobno kot na preteklem domačem obračunu proti Škofljici, ptujski rokometaši so tri minute pred koncem obračuna prišli do izenačenja na 27.

Sledil je napet zaključek, v katerem so Slovenjgradčani znali ohraniti mirno kri in v zadnjem napadu na tekmi po zaslugi Žige Lesjaka dosegli zmagovit gol s sredine igrišča. Največ golov je sicer za zmago ježkov prispeval Franci Poklič, dosegel jih je deset, zelo uspešen je bil s sedmimi zadetki tudi Rok Cvetko.

Slovenjgradčani se brez oddane točke le še utrjujejo na prvem mestu in dobro tlakujejo pot k vrnitvi v prvo ligo, kjer so nazadnje nastopali v sezoni 2016/2017. V naslednjem krogu jih čaka novo zahtevno gostovanje pri ljubljanskem RD LL Grosist Slovan.

 

Dogodki