Search
Close this search box.

Ježke bodo izzvali nekdanji evropski prvaki

Pretekli teden je bil v prostorih Rokometne zveze Slovenije opravljen žreb 1/16 Pokala Slovenije, v katerem sodeluje tudi ekipa RK Slovenj Gradec. Žreb Slovenjgradčanom tokrat ni bil naklonjen, saj so dobili verjetno najtežjega možnega nasprotnika, nekdanje evropske prvake in 22-kratne slovenske državne prvake, ekipo RK Celje Pivovarna Laško. Tekma bo predvidoma odigrana v sredo, 12. decembra, na domačem parketu v Slovenj Gradcu.

Medtem so bile odigrane tudi tekme 6. kroga 1.B DRL, v kateri so ježki še vedno trdno zasidrani na prvem mestu. Tudi tokrat so dosegli zanesljivo zmago, v Slovenj Gradcu je padla ekipa ŠD Škofljica Pekarna Pečjak. Gostje so priključek držali do rezultat 4:4, ko so domači rokometaši prevzeli pobudo in prvi polčas dobili z rezultatom 12:9.  V nadaljevanju se je gostujoča ekipa približala na en sam gol razlike, nato pa popolnoma popustila in Slovenjgradčanom omogočila tekmo mirno pripeljati do končnega rezultata 25:18. Največ golov je za zmago domačega moštva prispeval Rok Cvetko (8).

Prihodnjo soboto se bodo ježki na Ptuju v dvoboju edinih letos še neporaženih ekip pomerili z ekipo Drave, ki se je v tem krogu komajda izvlekla proti Slovanu.

 

Dogodki