Search
Close this search box.

Jevgenija in Ožbej do prvih izkušenj s kadetskega svetovnega prvenstva

Ta vikend je v Poreču, na Hrvaškem potekalo kadetsko Evropsko prvenstvo, s katerega je slovenska reprezentanca prišla z bronasto medaljo Leile Mazouzi in tremi petimi mesti.

Na prvenstvu je  nastopilo 420 judoistov in judoistk iz celotne Evrope, med njimi tudi dva mlada Korošca, predstavnika JK Acron Slovenj Gradec, Jevgenija Gajić in Ožbeja Razgoršek. Korošca sta si nastop na tem velikem tekmovanju priborila na kvalifikacijskem turnirju v Lignanu, kjer sta oba osvojila bronasto odličje.

V petek, 24. 6. 2022, na drugi tekmovalni dan prvenstva je kot prva nastopila Jevgenija, ki se je v kategoriji do 52 kg s 34 nasprotnicami v prvem krogu pomerila z Anastasijo Copić iz Srbije. Korošica se je odpravila v boj odločno in napadalno, žal pa je po dobrih dveh minutah borbe storila napako, ki jo je nasprotnica spretno izkoristila in Jevgenijo izločila iz nadaljnjega tekmovanja.

V soboto je na blazine stopil še Ožbej v kategoriji do 90 kg, nasproti mu je stal domačin Marko Božić, ki je borbo pričel zelo napadalno in izvedel nekaj nevarnih napadov ter si prislužil prednost waza-ari. V nadaljevanju je Ožbej poizkušal s proti napadom, ki pa ga je Hrvat izkoristil v svoj prid in si priboril zmago. Tudi Ožbej je tako zaključil s tekmovanjem.

Za ob oba Korošca je bil to krstni nastop na evropskem kadetskem prvenstvu, prav tako sta oba šele letos prestopila v starostno kategorijo kadetov, zato verjamemo, da sta pridobila veliko izkušenj ki jih bosta zagotovo znala unovčiti v prihodnje.

Čestitamo.

Besedilo: Robert Mesarič

Ta vikend je v Poreču, na Hrvaškem potekalo kadetsko Evropsko prvenstvo, s katerega je slovenska reprezentanca prišla z bronasto medaljo Leile Mazouzi in tremi petimi mesti.