Search
Close this search box.

Janja Šegel si je priplavala polfinale v SP na Japonskem

Danes ponoči si je na Japonskem Janja Šegel priplavala polfinale v disciplini 200m prosto. V polfinale se je uvrstil tudi Peter John Stevens.

Tretji dan plavalnih obračunov na svetovnem prvenstvu so nastopili trije slovenski predstavniki. Peter John Stevens  in Janja Šegel sta uspešno prestala kvalifikacije in se uvrstila v polfinale, Katja Fain pa je ostala brez njega.

Peter John Stevens je v svoji paradni disciplini 50 m prsno s svojim najboljšim letošnjim izidom 27,20 zabeležil 11. ti čas kvalifikacij in si zagotovil polfinalni nastop, ki bo ob 13.34.

Tudi Janja Šegel je na 200 m prosto plavala najhitreje letos, izid 1:58,02 pa jo vodi na 13. mesto in v polfinale. Začetek polfinala je predviden ob 14.13.

V disciplini 200 m prosto je nastopila tudi Katja Fain in z izidom 2:01,31 osvojila 35. mesto.

Peter John Stevens: ”Z dopoldanskim nastopom sem zelo zadovoljen.  Uvrstil sem se v polfinale. To je bil cilj. Kvalificiral sem se naprej. Finale je definitivno na vidiku. Mislim, da je dosegljiv. Rezerve imam. Male napake so bile, ampak tako je ponavadi v jutranem nastopu. Zadovoljen sem.”

Janja Šegel: ”Zadovoljna sem s svojim prvim nastopom in 13. časom. Prisotne je bilo res nekaj treme, ampak bom v popoldanskem plavanju to odmislila in šla v tekmo sproščeno. Želim si odplavati boljši rezultat. Upam, da bom dosegla še kakšno mesto višje. Ampak ja, s prvim nastopom sem zelo zadovoljna.”

Katja Fain: “Želela sem si več in vem, da sem več tudi sposobna, ampak moj pogled je usmerjen v naslednjo, olimpijsko sezono, ki je najpomembnejša in za katero treniram.”

Matija Medvešek, trener Janje Šegel: “Glede na to, da nisva vedela kje sva, je kljub nervozi plavanje zadostovalo za 13. mesto in uvrstitev v polfinale. Popoldne pa pričakujem več sproščenosti, boljše plavanje, česar je sposobna, kar jo lahko popelje v finale.”

Metka Sparavec Malenko, trenerka Katje Fain: “Katja je končala z nastopi na tem svetovnem prvenstvu. Tu sva, kjer sva, trenutno, in nisva ravno pristašici iskanja nekih izgovorov. Včasih je treba narediti korak nazaj, da lahko stopiš nato dva koraka naprej in točno to počneva. Ob poplavi vseh svetovnih prvenstev, ki so na sporedu po “kovid” času je bila to samo ena od tekem. Naslednje leto je nova, in 2025 še ena. Fokus pa vsekakor Pariz 2024, s stopničko pred tem, decembra, ko bo Evropsko prvenstvo v 25 m bazenih.”

Vir: Plavalna zveza Slovenije

Dogodki

Danes ponoči si je na Japonskem Janja Šegel priplavala polfinale v disciplini 200m prosto. V polfinale se je uvrstil tudi Peter John Stevens.