Search
Close this search box.

Janja Garnbret že tretjič osvojila skupno zmago

Po dveh naslovih svetovne prvakinje in osvojeni srebrni kolajni je izjemno sezono zaokrožila še s skupno zmago v svetovnem pokalu.

Za Janjo Garnbret, nosilko dveh zlatih in srebrne kolajne z zadnjega svetovnega prvenstvo. je izjemno uspešna sezona, na vseh tekmah, na katerih je nastopila v balvanih in težavnosti, je bila na stopničkah, prva ali druga.

Tudi v Wujiangu na Kitajskem ni bilo nič drugače, ponovno je dokazala svoj nesporen talent. S četrto zmago v sezoni v težavnosti je po letih 2016 in 2017 potrdila še tretji zaporedni naslov skupne zmagovalke svetovnega pokala. V posameznih disciplinah končne razvrstitve še niso znane, saj tekmovalke čaka še zadnja postaja svetovnega pokala, tekmovanje v Xiamenu prihodnji konec tedna. Garnbretova v posebni razvrstitvi za težavnost trenutno zaseda prvo mesto, medtem ko je v balvanih skupno na četrtem mestu.

Finale tekmovanja v Wujiangu je bil razveljavljen, saj je dež zmočil oprimke in jih naredil spolzke. Tako so kot končni izidi obveljali izidi polfinala, kar pomeni, da sta bili zmagovalki dve. Garnbretova si je po polfinalu prvo mesto namreč delila z Jain Kim iz Južne Koreje.

Vir: Velenjčan

Po dveh naslovih svetovne prvakinje in osvojeni srebrni kolajni je izjemno sezono zaokrožila še s skupno zmago v svetovnem pokalu.