Janja Garnbret z impresivno predstavo štirih osvojenih vrhov zmagala na tekmi svetovnega pokala v Villarsu

Janja Garnbret je zmagala na tekmi svetovnega pokala v težavnosti v Villarsu v Švici. Prva slovenska zvezdnica vertikale je vpisala četrto zmago v tej sezoni, kar je odlična popotnica za olimpijske igre v Tokiu, na katerih bo glavna slovenska kandidatka za zlato odličje.
210750248_365055844986012_5715751056821334759_n

Od osmih finalistk tekme v Villarsu je bila polovica Slovenk. Vita Lukan je osvojila peto mesto, Lučka Rakovec in Mia Krampl, ob Garnbretovi druga slovenska predstavnica na OI, pa sta slovenske nastope v finalu zaokrožili na sedmem in osmem mestu.

Garnbretova je na tekmi zmagala z impresivno predstavo štirih osvojenih vrhov. Garnbretova je bila edina, ki je prevladovala v prav vseh treh krogih tekmovanja v Villarsu. V uvodnem krogu je osvojila vrhova obeh kvalifikacijskih smeri, v polfinalu je smer splezala od prvega do zadnjega oprimka. Z osvojenimi tremi vrhovi smeri, edina s takšnim dosežkom tako med ženskami kot moškimi, je napredovala v finale, v katerem je kot zadnja na startu osvojila vrh smeri za novo zmago.

Vrh je v finalu osvojila tudi Italijanka Laura Rogora, a je Garnbretovi pripadlo prvo mesto na podlagi boljše predstave v prejšnjih krogih. Italijanska predstavnica je bila druga, tretje mesto je pripadlo Američanki Natalii Grossman.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.