Janja Garnbret z impresivno predstavo štirih osvojenih vrhov zmagala na tekmi svetovnega pokala v Villarsu

Janja Garnbret je zmagala na tekmi svetovnega pokala v težavnosti v Villarsu v Švici. Prva slovenska zvezdnica vertikale je vpisala četrto zmago v tej sezoni, kar je odlična popotnica za olimpijske igre v Tokiu, na katerih bo glavna slovenska kandidatka za zlato odličje.
210750248_365055844986012_5715751056821334759_n

Od osmih finalistk tekme v Villarsu je bila polovica Slovenk. Vita Lukan je osvojila peto mesto, Lučka Rakovec in Mia Krampl, ob Garnbretovi druga slovenska predstavnica na OI, pa sta slovenske nastope v finalu zaokrožili na sedmem in osmem mestu.

Garnbretova je na tekmi zmagala z impresivno predstavo štirih osvojenih vrhov. Garnbretova je bila edina, ki je prevladovala v prav vseh treh krogih tekmovanja v Villarsu. V uvodnem krogu je osvojila vrhova obeh kvalifikacijskih smeri, v polfinalu je smer splezala od prvega do zadnjega oprimka. Z osvojenimi tremi vrhovi smeri, edina s takšnim dosežkom tako med ženskami kot moškimi, je napredovala v finale, v katerem je kot zadnja na startu osvojila vrh smeri za novo zmago.

Vrh je v finalu osvojila tudi Italijanka Laura Rogora, a je Garnbretovi pripadlo prvo mesto na podlagi boljše predstave v prejšnjih krogih. Italijanska predstavnica je bila druga, tretje mesto je pripadlo Američanki Natalii Grossman.

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.