Janja Garnbret slavila na uvodni tekmi DP v balvanih

sp_2019_kom_balvani_janja_garnbret_foto_manca_ogrin

Lanska svetovna prvakinja v balvanih, težavnosti in olimpijski kombinaciji Janja Garnbret je na plezalni steni na Logu pri Brezovici pokazala, da je tudi letos v odlični formi in zmagala na prvi tekmi državnega prvenstva. V moški članski konkurenci je zmagovalec postal Zan Lovenjak Sudar.

Občina Log-Dragomer le nekaj kilometrov oddaljena od Ljubljane je bila v soboto in nedeljo v znamenju prvega letošnjega državnega prvenstva v balvanskem plezanju za vse starostne kategorije.

Tekmovanje sta organizirala Komisija za športno plezanje PZS v sodelovanju s Športno-plezalnim društvom Korenjak. V balvanskem plezanju so se predstavile najmlajše in srednje kategorije plezalcev kot tudi člani slovenske reprezentance v športnem plezanju. Med tekmovalci so bili najboljši slovenski plezalci, ki nastopajo in zmagujejo v svetovnem pokalu.

Vrhunec DP je bil nedeljski večerni članski finale. V ženski finale so se uvrstile Janja Garnbret (Šaleški AO), Vita Lukan (ŠPO Radovljica), Katja Kadić (PK Scena), Staša Gejo (Srbija), Mia Krampl (AO Kranj) in Lucija Tarkuš (AK Impol Slovenska Bistrica). Zmaga je pripadla Janji Garnbret, druga je bila Vita Lukan in tretja Katja Kadić.

V moški finale so se uvrstili Zan Lovenjak Sudar (PK Scena), Jernej Kruder (ŠPO Celje), Anže Peharc (AO Kranj), Domen Škofic (ŠPO Radovljica), Matic Kotar (PK Kamnik) in Žiga Zajc (PK Scena). Zmago je domov odnesel Zan Lovenjak Sudar, ki je bil boljši od Jerneja Kruderja in Anžeta Peharca na drugem in tretjem mestu.

Naslednji konec tedna v soboto, 12. septembra, bo prva tekma DP v hitrosti za vse kategorije. Tekmovanje bo potekalo v športni dvorani I. OŠ Celje. Na tekmovanju zaradi protikoronskih ukrepov ne bo gledalcev, v dvorani bo lahko ob tekmovalcih navzoč samo po en predstavnik kluba oziroma trener.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.