Janja Garnbret na vrh kvalifikacij

Janja Garnbret je vrhunsko izpeljala svoj prvi nastop v balvanskem plezanju po februarski poškodbi palca na levi nogi. Olimpijska šampionka iz Slovenije je v kvalifikacijah tekme svetovnega pokala v športnem plezanju v disciplini balvani v Pragi rešila pet balvanskih problemov od petih ter se že po prvem krogu zavihtela na vrh razpredelnice.

Garnbret je zaradi poškodbe izpustila uvodne tri tekme sezone svetovnega pokala v balvanskem plezanju na Japonskem, v Južni Koreji in v ZDA. Zaradi uspešne rehabilitacije sta s trenerjem Romanom Krajnikom vrnitev v tekmovalno karavano načrtovala na Češkem, kar se je za zdaj izkazalo za pravilno odločitev.

Garnbret je namreč v kvalifikacijah znova pokazala tisto staro formo, ki jo je krasila pred poškodbo. Štiri od pet balvanov je premagala od prvega do zadnjega oprimka v enem poskusu, le za tretjega je za vrh balvana potrebovala pet poskusov. Gre za dosežek, s katerim se je zanesljivo uvrstila v nedeljski ženski polfinale najboljše dvajseterice.

Že pred tem je bil v moških kvalifikacijah uspešen Jernej Kruder, ki se je s 17. dosežkom prvič letos uvrstil v polfinale.

Od Slovenk so na startu kvalifikacij tudi Katja Debevec, Julija Kruder, Lučka Rakovec in Lucija Tarkuš. Te se še niso končale.

Sobota bo v znamenju polfinalnih in finalnih odločitev v moški konkurenci, v nedeljo pa bo po polfinalu sledil še ženski finale, kamor se bo uvrstilo najboljših šest.

Dogodki