Janja Garnbret in Anže Peharc državna prvaka v balvanih

Slovenska plezalka Janja Garnbret in plezalec Anže Peharc sta državna prvaka v balvanih v športnem plezanju, je na spletni strani objavila Planinska zveza Slovenije (PZS). Tekmovanje je potekalo na Logu pri Brezovici, ki sta ga organizirala Komisija za športno plezanje PZS v sodelovanju s Športno-plezalnim društvom Korenjak.
sp_2019_kom_balvani_janja_garnbret_foto_manca_ogrin

Na Logu pri Brezovici se je konec tedna končalo državno prvenstvo v balvanih za starejše kategorije. Tekmovanje sta organizirala Komisija za športno plezanje PZS v sodelovanju s Športno-plezalnim društvom Korenjak.

V ženski finale so se uvrstile Janja Garnbret (Šaleški AO), Katja Debevec (PK Scena), Mia Krampl (AO Kranj), Vita Lukan (ŠPO Radovljica), Julija Kruder (ŠPO Celje) in Eva Puhar (ŠPO Radovljica). Zmaga je pripadla odlični Janji Garnbret, druga je bila Katja Debevec in tretja Mia Krampl.

V moški finale so se uvrstili Anže Peharc (AO Kranj), Jernej Kruder (ŠPO Celje), Domen Škofic (ŠPO Radovljica), Žiga Zajc (PK Scena), Martin Bergant (PK Škofja Loka) in Zan Sudar Lovenjak (PK Scena). Zmago je domov odnesel Anže Peharc, drugi je bil Jernej Kruder in tretji Domen Škofic.

V finale mladincev so se uvrstili: Andrej Polak (PK Škofja Loka), Aljaž Resnik (PK Kamnik), Anej Batagelj (DRPK), Grega Verbuč (Šaleški AO) in Lan Marion Roženbergar (DRPK).

V finale mladink so se uvrstili Lucija Tarkuš (AK Impol Slovenska Bistrica), Katra Mali (PK Kamnik), Maja Kramberger ( AK Impol Slovenska Bistrica), Maja Majcen (ŠPO Celje) in Saša Brodej (Šaleški AO).

Sezona svetovnega pokala se bo začela 16. in 17. aprila v Meiringenu v Švici.

VIR: STA, KŠP

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Jan Janet
Jan Janet
31. marca, 2021 14:31

Bravo !

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.