Search
Close this search box.

Jaka Bijol najboljši mladi nogometaš leta 2019

Športni dnevnik Ekipa SN je v sodelovanju z novinarji ostalih slovenskih medijev že dvanajstič izbral najboljšega nogometaša leta. V minulem koledarskem letu je to postal Josip Iličić, slovenski reprezentant in član italijanske Atalante.

Naslov mladega nogometaša leta je tako kot lani osvojil Jaka Bijol (CSKA Moskva), najboljši trener je postal Safet Hadžić (Olimpija), nogometaš leta v Prvi ligi Telekom Slovenije pa je spet Rok Kronaveter (Maribor).

Preberite tudi: ‘Evrogol’ Korošca, ki spominja na Maradoninega, odmeva po vsem svetu (VIDEO)

V glavni kategoriji so za Iličićem zaostali Jan Oblak, Samir Handanović, Andraž Šporar in Benjamin Verbić. Član Atalante je na prestolu zamenjal Oblaka, ki je pred njim slavil štirikrat zaporedoma.

V letih 2013 in 2014 je bil najboljši Kevin Kampl, trikrat je bil nogometaš leta Samir Handanović (2009, 2011 in 2012), po enkrat pa Valter Birsa (2010) in Milivoje Novaković (2008).

V konkurenci mladih nogometašev je Bijol premagal Adama Gnezdo Čerina, Dejana Petroviča, Jana Mlakarja in Žana Celarja.

Med trenerji so za Hadžićem zaostali Luka Elsner, Darko Milanič, Ante Šimundža in Srečko Katanec, med nogometaši v Prvi ligi Telekom Slovenije pa je bil Kronaveter boljši od Anteja Vukušića, Saše Ivkovića, Amirja Derviševića in Matica Vrbanca.

Dogodki