Search
Close this search box.

Izjemni uspehi na odbojkarskih turnirjih za odbojkarje Fužinarja

Po novem letu so ekipe že v polnem zagonu. Tokrat so v soboto nastopili igralci male odbojke in člani, od četrtka do sobote je bila odigrana tudi MEVZA U18, ki je bila močno obarvana tudi s Fužinarjevo barvo.

Soboto dopoldan je ekipa male odbojke stopila na igrišče v okviru turnirja 2. kroga v mali odbojki. Fantje so se tokrat odlično odrezali pod vodstvom trenerja Hribernika, zabeležili pa so dve pomembni zmagi. V prvi tekmi so premagali Maribor II z rezultatom 2:1 (26,-13,16), nato pa so se odlično odrezali tudi proti TAB Mežici, kjer so slavili z rezultatom 2:0 (10,6). S trenutnim prvim mestom v svoji skupini kažejo na izjemen ekipni duh in borbenost.

Soboto popoldne je bila zaznamovana s pričetkom 1A Sportklub lige v modri skupini, kjer sodelujejo najboljše šest slovenskih ekip. Fantje Fužinarja so se odpravili na gostovanje v Kranj, kjer pa so naleteli na izjemno razpoloženega nasprotnika. Kljub borbeni igri so klonili s 3:0 (16,17,20). Varovanci trenerja Jemca niso bili v pravi formi, da bi lahko še drugič v letošnji sezoni v gosteh presenetili močno ekipo Hiša Na Kolesih Triglav.

V obdobju od četrtka do sobote je bila v Zadru (Hrvaška) v teku Mevza U18, kjer je sodelovala tudi reprezentanca Slovenije U18 pod vodstvom selektorja Hribarja. Fantje kluba Fužinar so se izkazali z izjemnim doprinosom na tekmah. Po treh zmagah v skupini proti Madžarski, Češki in Cipru so osvojili prvo mesto in se prebili v polfinale, kjer so se pomerili z neugodno ekipo Izraela.

Kljub zaostanku z 0:2 so na koncu slavili s 3:2, kar jih je pripeljalo do velikega finala, kjer so se ponovno srečali s Češko. Tudi tokrat je bila tekma napeta, a so fantje po zaostanku z 0:2 na koncu slavili s 3:2. Prvo mesto na turnirju pa je reprezentanci prineslo neposredno uvrstitev na Evropsko prvenstvo U18. Med igralci Fužinarja so se v reprezentanci izkazali Tevž Slatinšek, Jaka Zmagaj, Jan Ručigaj, Maj Repnik, Lenart Skudnik in Nejc Hribernik.

Čestitke celotni reprezentanci ob še enem izjemnem dosežku.

Vir: OK Fužinar

Dogodki

Po novem letu so ekipe že v polnem zagonu. Tokrat so v soboto nastopili igralci male odbojke in člani, od četrtka do sobote je bila odigrana tudi MEVZA U18, ki je bila močno obarvana tudi s Fužinarjevo barvo.