Search
Close this search box.

Izjemni uspehi koroških plavalcev na EYOF

Plavalci Plavalnega kluba Fužinar so na evropskih mladinskih olimpijskih igrah v Tbilisiju osvojili pet posamičnih medalj ter dve v štafeti.

V Tbilisiju v Gruziji se danes zaključujejo trinajste evropske olimpijske igre mladih – EYOF 2015. V šestih dneh se je več kot 3800 tekmovalcev iz 50 evropskih držav pomerilo v judu, košarki, rokometu, odbojki, plavanju, atletiki, tenisu, ritmični gimnastiki in kolesarjenju.

Med drugimi so Slovenijo zastopali tudi Korošci, plavalci Plavalnega kluba Fužinar, ki so dosegli  izjemne uspehe v starostni kategoriji kadetov, največje v zgodovini PK Fužinar ter tudi Slovenije. Osvojili so pet posamičnih kolajn ter dve v štafeti. Janja Jamšek je osvojila zlato medaljo na 200m hrbtno in srebrno na 100m hrbtno. V teh disciplinah je kadetski državni rekord popravila kar petkrat. Zlato medaljo je v disciplini 100m prosto osvojila tudi Janja Šegel, na 50m in 200m prosto je osvojila srebro. Mešana štafeta 4x100m mešano, v kateri so plavali Janja Šegel, Janja Jamšek in Dejan Šteharnik je osvojila tretje mesto, štafeta 4 x 100m mešano z Janjo Jamšek in Janjo Šegel pa je osvojila zlato medaljo z novim kadetskim in mladinskim državnim rekordom.

Na igrah je nastopila še Sara Račnik, ki je nastopila na 100, 200 in 400m prosto. Osvojila je 49., 17. in 18. mesto. 

V prsnem slogu je na 100- metrski razdalji Dejan Šteharnik osvojil 9. mesto, na 200m prsno pa 21.

Plavalke in plavalec se v nedeljo zvečer vračajo domov, navijači pa bodo njih in tudi finalistko prvih evropskih iger junija v Bakuju Diano Naglič,  ki je na 200 m delfin postala 10. najboljša mladinka v Evropi, s svečanim sprejemom pozdravili na platoju nad Mestnim kopališčem Ravne v ponedeljek, 3. avgusta, ob 18. uri.

Dogodki

Več iz istega kraja

Plavalci Plavalnega kluba Fužinar so na evropskih mladinskih olimpijskih igrah v Tbilisiju osvojili pet posamičnih medalj ter dve v štafeti.