Search
Close this search box.

Iz slovenjgraškega rokometnega kluba odhajajo trije igralci

Konec pretekle turbulentne sezone je v slovenjgraški rokometni klub prinesel kar nekaj zanimivih razpletov. Ne samo v ligi NLB, pač pa tudi v domačem taboru. "Nekatere spremembe so navijači, kot tudi vodstvo kluba sprejeli z odprtimi rokami, druge pa so nekoliko manj vesele, a vseeno pomembne za napredovanje kluba kot tudi rokometa samega v koroški regiji. Ena od teh sprememb je tudi odhod treh igralcev, ki so s svojimi predstavami v pretekli sezoni pokazali, da so pomemben člen v ekipnem mozaiku," so sporočili iz kluba.
Fotografija je simbolična

Nemanja Živković, karizmatični desno-krilni Srb, ki v Slovenj Gradec na položaj desnega krila ni zaman prišel z visokimi pričakovanji, a jih je s svojimi predstavami v tem tekmovalnem letu tudi upravičil. S 111 zadetki je postal najboljši strelec modro belih in se na končni lestvici strelcev lige uvrstil na odlično 14. mesto. Kljub želji o nadaljnjem sodelovanju, je splet okoliščin pripeljal do tega, da bo Nemanja v naslednji sezoni nazaj oblekel dres Beograjskega Partizana in zaigral v evropski SEHA ligi in srbski ARKUS ligi, so povedali v klubu.

Nemanja Živković pa je dodal, da je v Slovenj Gradcu preživel izjemno lepo sezono kljub korona težavam in dejstvu, da niso igrali pred publiko. Uprava in vsi ljudje, ki so delovali v klubu so ga, kot pravi sprejeli medse na najboljši možen način. Imel sje občutek, da igra tukaj že od samega začetka treniranja kot nekateri njegovi bivši soigralci. “Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil predsedniku Samu Lampretu in športnemu direktorju Borutu Ošlaku. Ogromne zahvale gredo tudi igralcem, ki so mi vseskozi stali ob strani od mojega prihoda v mesto miru pa vse do slovesa. Zahvalil bi se tudi mojemu zelo dobremu prijatelju in »cimru« Roku Cvetku, ki mi je bil vedno v oporo. Žal mi je navijačev, saj smo zaradi korona virusa bili primorani igrati pred praznimi tribunami peklenske slovenjgraške športne dvorane. Sedaj sem se vrnil domov v svoj matični klub Partizan, kjer bomo z ekipo nastopali v Ligi SEHA in naskakovali vrh srbske ARKUS lige. V Beograd prihajam kot stari-novi kapetan ekipe, za katero bom vložil svoj maksimalni delež, tako kot v Slovenj Gradcu. Še enkrat bi se rad zahvalil belo – modri družini za prečudovito sezono ter jim ob enem zaželel veliko sreče v prihodnje,” je še povedal.

Vuk Milenkovič je v Slovenj Gradcu odigral pomembno sezono in pol, kamor je prišel v letu ko so se bojevniki uvrstili nazaj med elito. Skupaj jim je uspeli ostati v ligi in leto kasneje svojo igro celo nadgraditi. Vuk je iz tekme v tekmo navduševal s svojimi atraktivnimi potezami s črte šestih metrov, v klubu so veseli, da je njegov doprinos močno pomagal k končni uvrstitvi ekipe v letošnji sezoni. Tako kot Nemanja bo tudi Vuk naslednje leto nastopal v evropski SEHA ligi in srbski ARKUS ligi, le da bo zastopal barve Metaloplastike iz Šabca.

Milenkovič je ob odhodu povedal, da mu je bilo v zadovoljstvo, da je sezono in pol zastopal belo modre barve Rokometnega kluba Slovenj Gradec 2011. “Mislim, da je bila to prava poteza v kateri sem okusil slast igranja v slovenskem prvenstvu in pridobil veliko izkušenj v tem kratkem časovnem obdobju. Želel bi se zahvalit upravi kluba, strokovnemu štabu mojim sedaj že bivšim soigralcem in vsem ostalim podpornikom, ki so nam v tej težki in športu neugodni sezoni stali ob strani. V mestu miru sem spoznal ogromno dobrih ljudi ter stkal nova prijateljstva tako na parketu kot tudi izven njega. Moji bivši belo – modri družini želim v naslednjih sezonah še obilo dobrega. “Sovljačka magija vas ima rad!”,” je še dodal.

Borut Ošlak po sezoni in pol igranja na Koroškem zaključuje svojo dolgo a hkrati bogato športno pot. Izkušeni igralec, ki je večino svoje kariere preživel na položaju srednjega zunanjega se je odločil, da bo pri 37. letih rokometne superege obesil na klin. Borut je v zadnji sezoni in pol veljal za enega ključnih mož belo modrih, saj je s svojimi izkušnjami in širokim spektrom rokometnega znanja svoje veščine prenašal na mlajše selekcije.

Počaščen sem ker sem lahko zadnjo sezono moje kariere odigral v svojem matičnem klubu…to so bile moje želje že od samega začetka moje športne poti. Iskreno bi se rad zahvalil celotni upravi Rokometnega kluba Slovenj Gradec 2011, predvsem predsedniku Samu Lampretu, da so mi s skupnim trudom omogočili vrnitev domov, mojim soigralcem s katerimi sem preživel nepozabno sezono in pol, našim zvestim navijačem, ki nas nikoli klub vsem omejitvam in praznim dvoranam niso nikoli pozabili in so dihali z nami,” je ob odhodu iz kluba povedal Ošlak in dodal: “Predvsem pa HVALA MOJI DRAGI DRUŽINI, ženi, sinu,hčerki, mami, očetu in sestri, kateri niso nikoli obupali nad mano in zaradi katerih je bilo v najtežjih trenutkih vse lepo in dobro. Pogrešal bom vse te trenutke profesionalizma in rokometa, vendar pa se že veselim novih izivov ki nas čakajo na skupni poti v klubu!

V taboru modro belih pa so dodali, da se vsem trem igralcem zahvaljujeo za doprinos in pečat, ki so ga v tako kratkem času uspeli pustiti v njihovem klubu in jim želijo vso srečo v nadaljevanju športne ali poslovne kariere. Ob tem pa upajo, da se njihove poti še kdaj srečajo, na parketu ali izven njega. “Nemanja, Vuk in Borut – Hvala!”

VIR: RK SG

Dogodki

Konec pretekle turbulentne sezone je v slovenjgraški rokometni klub prinesel kar nekaj zanimivih razpletov. Ne samo v ligi NLB, pač pa tudi v domačem taboru. "Nekatere spremembe so navijači, kot tudi vodstvo kluba sprejeli z odprtimi rokami, druge pa so nekoliko manj vesele, a vseeno pomembne za napredovanje kluba kot tudi rokometa samega v koroški regiji. Ena od teh sprememb je tudi odhod treh igralcev, ki so s svojimi predstavami v pretekli sezoni pokazali, da so pomemben člen v ekipnem mozaiku," so sporočili iz kluba.