Ilka Štuhec zelo hitra na prvem uradnem treningu

Ilka Štuhec je bila zelo hitra na preizkusu smukaške proge pred uvodnim ženskim smukom v Lake Louisu v Kanadi. Slovenska alpska smučarka je na prvem uradnem treningu smuka zaostala zgolj za Avstrijsko Nino Ortlieb (1:50,27), ki je s startno številko 24 sicer vpisala najboljši čas, a ni pravilno prevozila enih vratc.

Mariborčanka, na startu je nosila številko 21, je v cilj prišla v času olimpijske prvakinje Švicarke Corinne Suter (1:51,21), njun zaostanek za avstrijsko tekmovalko je znašal 94 stotink sekunde.

Po odpadlih moških in ženskih smukih pod Matterhornom, v Zermattu oziroma Cervinii, bo prvi decembrski konec tedna tradicionalno v znamenju uvodnih preizkušenj v hitrih disciplinah za alpske smučarke v Severni Ameriki, kjer bodo od petka do nedelje na sporedu dva smuka in superveleslalom.

Dvakratna smukaška svetovna prvakinja iz Slovenije se v novo sezono podaja na drugem mestu večne lestvice slovenskih smučark in smučarjev po številu zmag v svetovnem pokalu. Letos bo iskala pot do desete zmage na tekmah svetovnega pokala. Slovenska smukaška šampionka je v Lake Louisu v preteklosti na začetku sezone 2015/16 kot prva Slovenka na tem prizorišču zmagala na dveh smukih, peta pa je bila v superveleslalomu.

To je bil tudi njen prvi veliki met v svetovnem pokalu. Največ, kar 18 zmag, je v Lake Louisu v času svoje kariere osvojila Američanka Lindsey Vonn. Štuhec je s petimi smukaškimi zmagami najuspešnejša Slovenka v svetovnem pokalu, na štirih smukih, leta 2014 tudi v Lake Louisu, je zmagala Tina Maze, ki je sicer zbrala skupaj 26 zmag.

Lani je na vseh treh preizkušnjah v Lake Louisu slavila Italijanka Sofia Goggia, ki je prvi trening končala na repu dvajseterice.

Moška karavana je v Beaver Creeku, kjer bodo prvi smukaški trening skušali izpeljati danes. V ZDA so tudi trije Slovenci Martin Čater, Miha Hrobat in Nejc Naraločnik.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije