Search
Close this search box.

»Hoč`mo prvo lopato!«: v soboto bo 5. kolesarjenje po 3. razvojni osi

V soboto, 14. septembra 2019 bo 5. kolesarjenje po 3. razvojni osi.

»Hoč`mo prvo lopato!« se glasi slogan 5. kolesarjenja po trasi bodoče hitre ceste na Koroško, ki ga organizira Mladinska iniciativa za 3. razvojno os. Pridružite se jim v soboto, 14. septembra 2019.

Kolesarjenje bo potekalo v smeri Šentrupert-Velenje-Graška gora-Slovenj Gradec-Dravograd-Ravne na Koroškem. Kolesarjenju pa se lahko pridružite tudi na vmesnih postankih.

FOTO: FB Mladinska iniciativa za 3. razvojno os

ČASOVNICA KOLESARJENJA:

  • 09:00: Šentrupert (bencinski servis Petrol)
  • 10:30: Velenje (Titov trg)
  • 13:00: Slovenj Gradec (mestno jedro – pri »konju«)
  • 13:30: Šentjanž pri Dravogradu (Yagababa)
  • 14:30: Ravne na Koroškem (mestna hiša)
Septembra lani so četrtič kolesarili za 3. razvojno os.

V primeru slabega vremena kolesarjenje odpade.

KOLESARILI SO TUDI LANSKO LETO:

3. razvojna os – bo nova vlada tej nalogi kos?! se je glasil slogan lanskega – četrtega kolesarjenja po 3. razvojni osi, ki ga je Mladinska iniciativa za 3. razvojno os organizirala septembra 2018. Kolesarji so se zbrali v Šentrupertu, kamor se bo iz Koroške priključila 3. razvojna os. Pot so pričeli proti Velenju, kjer jih je sprejel župan Bojan Kontič. Pričakala jih je tudi množica kolesarjev, med njimi tudi podžupanja Breda Kolar. Najtežji del poti je sledil za tem, ko so morali prekolesariti Graško Goro, skozi katero bo nekoč predor hitre ceste na Koroško. Pridružila se jim je skupina kolesarjev iz Velenja in jih simbolično pospremila do vrha. Nadaljevali so do mestnega jedra Slovenj Gradca, kjer jih je pričakala nova skupina kolesarjev. Med njimi tudi župan Andrej Čas. Prišli so tudi občinski svetniki iz Dravograda, kamor so nadaljevali pot. Končna postaja je bila mestna hiša na Ravnah na Koroškem, kjer jih je sprejel župan dr. Tomaž Rožen. Na kolesarjenju sta sodelovala tudi oba koroška poslanca Jani Prednik in Jože Lenart, ki je s kolesarsko skupino Mladinske iniciative prekolesaril celo pot. Med kolesarji sta bila tudi mežiški župan Dušan Krebel in županja Črne na Koroškem mag. Romana Lesjak. Lanska velika udeležba kolesarjev in podpornikov akcije (bilo jih je okoli 150) na obeh straneh Graške Gore je pokazala, da znamo tako Korošci kot Velenjčani združiti sile za dosego skupnega cilja, to je izgradnje 3. razvojne osi.

Kolesarji na Ravnah.

VIR: Mladinski svet Ravne na Koroškem

Dogodki