Search
Close this search box.

Gregor Vezonik znova dokazal svojo letošnjo vrhunsko pripravljenost

Arco, mesto ob Gardskem jezeru v Italiji, te dni gosti športnoplezalni festivala z najdaljšo tradicijo Rock Master in v sklopu tega, je v petek in soboto potekala tudi 4. tekma letošnjega svetovnega pokala v težavnosti.

Na tekmovanju je skupaj plezalo 98 plezalcev ter 82 plezalk iz 29 držav, med njimi tudi osem članska slovenska reprezentanca. Zmago pri dekletih je znova slavila Slovenjegradčanka Janja Garnbret, medtem, ko se je pri fantih na tretje mesto zavihtel Radoveljčan Domen Škofic.

V Arcu se bo v štirinajstih dneh zvrstilo še nekaj prestižnih tekmovanj, prireditev in tradicionalnih podelitev nagrad za dosežke najboljšim športnim plezalcem v minuli sezoni.

Poleg tekme za svetovni pokal predstavlja enega od vrhuncev prireditve masters tekmovanje Rock Master, ki je potekalo v nedeljo, 29. julija.

V duel tekmovanju (težavnostno hitrostno plezanje v paru) je pri dekletih znova slavila Janja Garnbret pri fantih pa Čeh Adam Ondra.

Na tekmovanju v balvanskem plezanju, kjer se je pomerilo sedem najboljših povabljenih plezalcev na svetu, se je na drugo mesto zavihtel Ravenčan Gregor Vezonik, ki je znova dokazal svojo letošnjo vrhunsko pripravljenost. Zmagal je Rus Aleksei Rubtsov, tretje mesto je pripadlo aktualnemu svetovnemu prvaku Celjanu Jerneju Krudru.

V soboto, 28. julija se je Gregor preizkusil tudi kot komentator ženske tekme svetovnega pokala.

FOTO: Facebook