Search
Close this search box.

Gorsko kolesarstvo: Korošci dokazali, da sodijo v sam vrh

Koroški kolesarji so na tekmovanju Kras kros MTB "Granfondo" dosegli odlične rezultate.

V nedeljo, 10. marca je po Goriškem Krasu potekala gorsko kolesarska dirka, 7. Kras kros MTB “Granfondo”, s katero se je začela sezona kolesarstva. Letošnjo izvedbo maratona je organiziralo Društvo Avto moto karting klub Ales.ca-racing v sodelovanju s Kolesarskim društvom Deš Fleš. Tekmovanja se je udeležilo preko 400 kolesarjev iz Slovenije, Hrvaške in Italije.

Proga, ki je potekala po makadamskih gozdnih prometnicah po kraški planoti v Občini Miren – Kostanjevica, je bila dolga 40 kilometrov, višinska razlika pa je znašala 850 metrov. Proga sicer ni bila tehnično zahtevna, vseeno pa je terjala nekaj zračnic in odstopov. V cilj je prispelo 389 tekmovalcev.

Zmagovalec tekme je bil s časom 01:35:13 Korošec Rok Naglič, ki je sicer član kamniškega Calcit bike team. V olimpijskem krosu je na lestvici Mednarodne kolesarske zveze najvišje uvrščeni Slovenec, v tej sezoni pa že zbira točke za udeležbo na zimskih Olimpijskih igrah leta 2020 v Tokiu. V ženski kategoriji je zmagala Vita Movrin.

 

Iz Kolesarskega kluba Ravne na Koroškem sta se tekme udeležila Teo Pečnik in Aleš Čibej. V absolutni kategoriji je Teo s časom 01:40:04 zasedel odlično 10. mesto, Aleš pa je bil s časom 01:44:06 dvaindvajseti, v kategoriji moških od 30 – 39 let pa se je Aleš izkazal z osvojenim 3. mestom.

Vir: prijavim.se

Dogodki

Koroški kolesarji so na tekmovanju Kras kros MTB "Granfondo" dosegli odlične rezultate.