Glasujmo za Korošico Janjo Garnbret! Katera bo športnica leta 2019 po izboru Women’s Sports Foundation?

Janja Garnbret se je uvrstila v finalni izbor za športnico leta 2019 po izboru Women's Sports Foundation
Janja Garnbret
FOTO: Facebook Janja Garnbret

Najboljša športna plezalka na svetu Janja Garnbret se je uvrstila med deseterico, ki se poteguje za laskavi naslov športnice leta 2019 po izboru fundacije Women’s Sports Foundation, pišejo na spletni strani Planinske zveze Slovenije.

Glas za slovensko športnoplezalno junakinjo, edina predstavnico Slovenije in športnega plezanja v uglednem mednarodnem izboru športnice leta, lahko oddate do 2. avgusta.

Trikratna svetovna prvakinja in večkratna skupna zmagovalka svetovnega pokala Janja Garnbret je med 10 finalistkami za športnico leta po izboru dobrodelne izobraževalne neprofitne organizacije Women’s Sports Foundation (WSF), ki spodbuja vključevanje žensk v šport. Garnbretova je edina Slovenka in ena redkih Evropejk v tem izboru, še navajajo na spletni strani PZS.

Fundacija je Korošico uvrstila med finalistke zaradi njenih izjemnih dosežkov v športnem plezanju v zadnjem letu, saj je športna plezalka št. 1 na lestvici Mednarodne zveze za športno plezanje (IFSC), zmagala je na vseh tekmah svetovnega pokala 2019 v balvanskem plezanju in se na vseh tekmah v težavnosti in balvanih, na katerih je nastopila v letu 2018, uvrstila na prvo ali drugo mesto. 

Spletno glasovanje je odprto do petka, 2. avgusta, o zmagovalki pa bo odločila kombinacija glasov javnosti in posebne komisije WSF. Pri spletnem glasovanju morate izbrati tako posameznico kot predstavnico ekipnega športa, preden lahko oddate svoj glas. Glasujete lahko TUKAJ.

Vir: PZS – Manca Ogrin

Preberi še:  Kustec: Dijaki se bodo pri pouku izmenjavali tedensko. Ukrep obveznega nošenja mask je nujen, da se lahko otroci šolajo v šolah

Dogodki

Prosta delovna mesta

Kaj bomo danes jedli?

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun