Garnbretova v Villarsu za dve mesti izboljšala osebni rekord

Slovenska športna plezalka Janja Garnbret iz tekme v tekmo napreduje v hitrostnem plezanju. Pred olimpijskimi igrami se je na tekmi svetovnega pokala v Villarsu v Švici v kvalifikacijah hitrosti prvič spustila pod hitrostno mejo osmih sekund. V osmini finala pa je s 13. dosežkom še za dve mesti izboljšala svojo najboljšo uvrstitev v hitrosti.
210750248_365055844986012_5715751056821334759_n

Garnbretova je drugič po vrsti nastopila v osmini finala izločilnih bojev tekme svetovnega pokala v hitrostnem plezanju. S časom 8,01 sekunde je zasedla 13. mesto. Konec maja se je na tekmi v Salt Lake Cityju prvič prebila v izločilne boje ter bila 15.

V kvalifikacijah hitrosti v Villarsu je vpisala 11. mesto, v smeri A je bila sploh hitra in s časom 7,9 postavila osebni rekord. Hitrostno steno s fiksnimi oprimki je prvič premagala v manj kot osmih sekundah. V smeri B je plezala s časom 8,25.

V hitrosti je nastopila tudi Mia Krampl, ob Garnbretovi druga Slovenska predstavnica na letošnjih OI. S časoma 9,43 in 9,48 je osvojila končno 33. mesto.

Dvaindvajsetletna Garnbretova, ki bo glavna slovenska kandidatka za zlato olimpijsko kolajno avgusta v Tokiu, je pred finalnim dejanjem tekme v hitrosti prepričljivo nastopila v kvalifikacijah težavnosti. Kot edina je preplezala obe kvalifikacijski smeri do vrha.

Od Slovenk so si sobotni polfinale v težavnosti zagotovile tudi Lučka Rakovec s tretjim dosežkom, Kramplova s petim dosežkom, Vita Lukan in Tjaša Slemenšek sta si razdelili 11. mesto, Lana Skušek je bila 16., Lucija Tarkuš pa 26.

Vsega skupaj bo v sobotnem polfinalu nastopilo deset slovenskih predstavnikov. Martin Bergant je napredoval s petim dosežkom kvalifikacij. Domen Škofic in Luka Potočar sta si razdelila sedmo mesto.

Pred olimpijskimi igrami bosta na sporedu še dve tekmi svetovnega pokala v težavnosti, in sicer v Chamonixu in Brianconu v Franciji, ki ju bo Garnbretova v skladu s svojimi olimpijskimi načrti izpustila.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.