Search
Close this search box.

Gajser spet motošportnik leta v Sloveniji

Tim Gajser, svetovni prvak v motokrosu, je najboljši motošportnik v Sloveniji v letošnjem letu po izboru krovne zveze AMZS. Zanj je to že osma zaporedna nagrada. V ženski konkurenci je drugič najboljša voznica vzdržljivostnega motociklizma Tjaša Fifer.

Na tradicionalni podelitvi priznanj najboljšim, ki so jo po treh letih spet pripravili v ljubljanski Festivalni dvorani, je AMZS podelila številne pokale tekmovalcem v motošportih in kartingu za leto 2022.

V konkurenci športnika leta posebnega presenečenja ni bilo. Nagrado je, tako kot že sedem let pred tem, dobil Tim Gajser, tokrat za naslov svetovnega prvaka v elitnem razredu MXGP.

“Tako kot pravim vsako leto je to potrditev dobrega dela skozi celotno sezono, neka motivacija za naprej, tako da sem zelo vesel,” je po prejeti nagradi dejal petkratni svetovni prvak v motokrosu, štirikrat v najelitnejšem razredu.

“Celotna sezona je bila zelo uspešna. Posebej teh deset zmag in na koncu krona za svetovnega prvaka. Bilo je nekaj vzponov, a tudi nekaj padcev. Vmes je prišla še bolezen zaradi katere se približno en mesec nisem najboljše počutil. Ampak bila je vrhunska sezona,” je novo uspešno tekmovalno leto opisal 26-letnik.

Kot je dodal, je tudi za prihodnjo sezono cilj jasen – ubranitev naslova prvaka. Obenem si želi maksimalno uživati in biti na tekmah sproščen.

Lani so kategoriji športnik leta prvič dodali še športnico leta, prvo takšno nagrado je osvojila Tjaša Fifer, ki je bila najboljša tudi letos. Nagrado je tekmovalka, ki se je v karieri preizkusila že v več panogah, v zadnjem času pa se posveča predvsem vzdržljivostnemu motociklizmu, dobila za 13. mesto v SP v tej kategoriji.

AMZS je na podelitvi poleg številnih pokalov za najboljše v vseh kategorijah v cestno-hitrostnem motociklizmu, trialu, motokrosu, spidveju in kartingu nagradila še najboljše slovenske športnike na mednarodnih tekmovanjih. Priznanja za najboljše po posameznih panogah v Sloveniji so dobili motociklist Jan Poropat, kartist Aleksandar Bogunović, motokrosist Gajser, spidvejist Matej Žagar in voznik triala Severin Sajevec.

Posebno priznanje je dobil Silvin Vesenjak za dolgoletno delo v motokrosu.

Priznanja za mednarodne dosežke v letu 2022 pa je AMZS podelila Gajserju za naslov svetovnega prvaka v MXGP, motokrosistu Janu Pancarju za 11. mesto v SP razreda MX2, Alexu Novaku za peto mesto na EP v motokrosu v razredu EMX 65, Poropatu za četrto mesto na EP v minimotu (open 50) ter Tadeju Maverju Guštinu za peto mesto na EP v minimotu (open 50). Nagrado je dobila tudi reprezentanca v motokrosu v postavi Jan Pancar, Tilen Demšič, Lukas Osek in Rok Plestenjak za nastop na evropskem pokalu narodov.

Dogodki

Tim Gajser, svetovni prvak v motokrosu, je najboljši motošportnik v Sloveniji v letošnjem letu po izboru krovne zveze AMZS. Zanj je to že osma zaporedna nagrada. V ženski konkurenci je drugič najboljša voznica vzdržljivostnega motociklizma Tjaša Fifer.