Search
Close this search box.

Fužinarke že s šestim zaporednim naslovom državnih prvakinj

FOTO: ntsvet.com

Ekipa NTK Fužinar Interdiskont je na domačih tleh še šestič zapored prišla do naslova ekipnih državnih prvakinj. Oslabljene Izolanke so bile na drugi tekmi povsem nemočne.

Če je na prvi tekmi finala ženskega državnega prvenstva Jana Ludvik na domačih tleh ekipi NTK Arrigoni prinesla tri zmage, se danes domačinkam ni bilo treba spopasti z najboljšo obrambno igralko ta hip v Sloveniji.

Svoj preporod in zagotovo najboljšo formo v življenju še naprej nadaljuje Katrina Sterchi, ki je v prvi tekmi s 3:0 premagala Niko Veronik, tu pa se je letošnja zgodba za Primorke končala. Asya Kasabova, ki je s 33 zmagami in 1 porazom znova postala najboljša igralka 1. SNTL, Manca Fajmut in Zala Veronik so v nadaljevanju stvari vzele v svoje roke, nanizale 15 zaporednih nizov in z rezultatom 5:1 svojemu klubu priigrale še šesti zaporedni naslov državnih prvakinj.

Vodstvo koroškega kluba je lahko s svojimi tekmovalkami izjemno zadovoljno, saj v zadnjih letih pridno polnijo klubske vitrine s pokali. Poleg kolektivne premoči, ki se izraža z naslovi v državnem prvenstvu in pokalnem tekmovanju, je Fajmutova v zadnjih dveh sezonah osvojila naslov članske državne prvakinje in je trenutno najboljša igralka v naši deželi, uspešno pa v mlajših kategorijah nastopata tudi dvojčici Veronik. Zala je letos postala državna prvakinja v konkurenci mlajših članic, Nika pa je po naslovih v konkurencah mlajših kadetinj in kadetinj, letos dodala še mladinskega.

Suverena še naprej ostaja tudi Kasabova, ki na mednarodnih tekmovanjih ne nastopa več za bolgarsko reprezentanco, v Sloveniji pa še naprej ohranja nivo igre, do katerega ostale igralke ne morejo seči. Edini poraz letos je Bolgarka, ki se je nedavno poročila z dolgoletnim spremljevalcem Štefanom Kovačem, doživela prav na prvi tekmi finala, ko jo je ugnala Jana Ludvik.

Navkljub porazu, so s sezono več kot zadovoljni tudi v NTK Arrigoni, saj so bila dekleta še pred zadnjim krogom rednega dela prvenstva na nehvaležnem 5. mestu, na koncu pa so uspela iztržiti 3. mesto ter v polfinalu premagati NTK Muta.

Zapisnik in več informacij si lahko preberete na ntsvet.com.

VIR: ntsvet.com

 

Dogodki

FOTO: ntsvet.com

Ekipa NTK Fužinar Interdiskont je na domačih tleh še šestič zapored prišla do naslova ekipnih državnih prvakinj. Oslabljene Izolanke so bile na drugi tekmi povsem nemočne.