Fužinar še oplemenitil izjemen plavalni vikend: 8 zmag v Celju in dvojne stopničke v Zagrebu (FOTO)

Drugi dan 1. Velike nagrade Slovenije − 34. Pokala mesta Celje so tekmovalci in tekmovalke Plavalnega kluba Fužinar Ravne dosegli osem absolutnih zmag. Odličen uspeh je z dvema tretjima mestoma na mednarodnem mitingu Mladost v Zagrebu dopolnila Daša Tušek.
miting celje
1. Velika nagrada Slovenije − 34. Pokal mesta Celje

Po nadvse uspešni soboti, ko je Tjaša Oder pometla s konkurenco in slavila na tekmi svetovnega pokala v Dohi, Daša Tušek na mednarodnem plavalnem mitingu v Zagrebu osvojila 3. mesto ter Janja Šegel v disciplini 200 m prosto odplavala normo za Evropsko člansko prvenstvo v 25 metrskih bazenih v Glasgowu 2019, o čemer si lahko več preberete TUKAJ, je sledila še bolj ‘nora’ nedelja.

Najbolj uspešna je tokrat bila Šeglova, ki je na mednarodnem plavalnem mitingu v Celju zabeležila kar tri zmage, v disciplinah 100 metrov prosto ter na 50 in 200 metrov hrbtno.

Na 34. Pokalu mesta Celje so v absolutni kategoriji slavili še: Gal Kordež na 50m delfin in 200m delfin; Lovro Knez na 100m mešano ter Matija Može na 100m prsno in 400m mešano. Na stopničke so se v absolutni kategoriji poleg omenjenih uvrstili še Janja Jamšek, Zoja Markač, Dejan Šteharnik, Jaš Berložnik in Anže Koroš.

V mladinski kategoriji so si zmage priplavali Zoja Markač, Manca Sedar, Lovro Knez in Jaš Berložnik. Na stopničkah mladinske kategorije so tali tudi Teja Sekavčnik, Klemen Mager in Nuša Šegel. V kadetski kategoriji sta si zmago priplavala Julija Merkač in Tine Rotovnik. V isti kategoriji so se na stopničke še uvrstili Hana Sekuti, Neli Pšeničnik in Lovro Petrič.

Vzporedno je v Zagrebu potekal tudi mednarodni plavalni miting Mladost, kjer je na stopničkah v absolutni kategoriji stala tudi Daša Tušek, ki je osvojila dve tretji mesti, in sicer v disciplinah 400m prosto in 800m prosto.

Vir: FB Plavalni klub Fužinar Ravne

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.