Search
Close this search box.

Fužinar jalovo napadal, a vseeno prišel do točke

Dvanajsti krog druge slovenske nogometne lige je med drugim postregel z obračunom ekipe Fužinarja in Jadrana. Fužinar je imel z zadnjih dveh tekem lepo popotnico zmage in remija, medtem ko so si gostje po dveh zaporednih porazih domov želeli odnesti vsaj točko.

Tekma se je pričela dokaj izenačeno, obe ekipi sta poskušali z napadanjem, vendar je vse skupaj delovalo bolj jalovo. Vse do 19. minute, ko si je prostor za strel pripravil gostujoči nogometaš Babič, ki je z lepim strelom v desni vratarjev kot premagal domačega vratarja Marčiča. Šok za domačine, ki se do konca prvega polčasa niso uspeli pobrati in ta se je končal z vodstvom gostov z 0:1, zahvaljujoč predvsem Marčiču, ki se je izkazal z nekaj odličnimi obrambami.

V nadaljevanje je Fužinar vstopil bistveno bolje in si že na začetku drugega polčasa pripravil nekaj lepih priložnosti, vključno z enajstmetrovko, ki jo je zakrivil gostujoči vratar s prekrškom nad najboljšim strelcem domačega moštva, Medvedom. Učinkovito jo je izvedel Moravac in domačo ekipo v 49. minuti pripeljal do rezultata 1:1. Dosežen zadetek je dal nogometašem Fužinarja še več zagona in domačini so si pripravljali priložnost za priložnostjo. Bolj je šla tekma proti koncu, več so napadali domačini, gostje pa so se v zadnjem delu tekme le še organizirano branili. Taktika jim je uspela in po končnem rezultatu 1:1 bo točka romala v Dekane.

Po tekmi je Marčič pohvalil tako svoje soigralce kot tudi nasprotnike, ki so se po njegovih besedah dobro pripravili na tekmo. Izpostavil je vprašljivo sojenje, saj bi moral glavni sodnik domači ekipi dosoditi še eno enajstmetrovko.

Fužinar je z doseženim remijem izgubil mesto na lestvici, sedaj je deveti, veseli pa predvsem dejstvo, da je v tej sezoni še vedno nepremagan na domačen igrišču. V prihodnjem krogu Fužinar ponovno čaka obračun s primorsko ekipo, v nedeljo, 28. oktobra, bo namreč gostoval pri ekipi NK Brda.

 

 

 

Dogodki