Search
Close this search box.

Fužinar iz Postojne s polnim izkupičkom

Ekipa Fužinarja je tokrat gostovala v Postojni, pri lanskoletnem prvoligašu Ankaranu Postojni, ki je še lani domače tekme igral na Koroškem, v Dravogradu. Gostujoči nogometaši so pokazali popolnoma drug obraz kot na zadnjih nekaj tekmah in Primorcem zabili kar tri gole, v prvem delu je bil natančen Moravac, v nadaljevanju pa dvakrat Medved.

Ekipi sta bili na lestvici že pred dvobojem uvrščeni ena za drugo, po Fužinarjevi zmagi sta le zamenjali mesti, z osvojenimi 22 točkami Ravenčani tako sedaj zasedajo osmo mesto, v letošnjem koledarskem letu pa jih čaka le še domač obračun proti Bravu. Ta bo na sporedu prihodnjo soboto ob 14. uri, na mestnem stadionu na Ravnah.

V 3. SNL Sever so se Dravograjčani pomerili z Dravinjo, ta jih je na domačem terenu v Slovenskih Konjicah premagala z rezultatom 4:1, edini zadetek za goste je dosegel Anže Pešl. Dravograd ostaja na četrtem mestu, razlika do vodilnih treh ekip znaša osem točk.

Korotan je zadnjič letos zaigral pred domačo publiko, po remiju z ekipo iz Rač (1:1) je padel na četrto mesto, boj za uvrstitev v višjo ligo pa še vedno ostaja odprt, za prvim mestom Prevaljčani zaostajajo za pet točk. Uspešnejši sta bili ekipi Pece in Akumulatorja, prva je v gosteh z premagala ekipo Marlesa (1:3), druga je s še višjim rezultatom odpravila ekipo Cerkvenjaka (1:5). Obe ekipi sta izboljšali svojo uvrstitev, Črnjani so zdaj sedmi, Mežičani deseti.

Pretekla sobota je postregla tudi s koroškim derbijem med ekipama iz Slovenj Gradca in Radelj, ki sta se v tekmi 2. lige MNZ Maribor razšli z rezultatom 1:1. Slovenjgradčani v tej razvrstitvi zasedajo četrto mesto, Radlje so devete.