Search
Close this search box.

FOTO: V Planici je za slovenske orle navijalo več kot 200 koroških otrok

V Planici so se danes predstavili najboljši smučarski skakalci, ki bodo do konca tedna še zadnjič v letošnji sezoni preizkušali meje svojih zmogljivosti. V izteku letalnice bratov Gorišek, ki je luč sveta ugledala pred natanko 50 leti, je ob pomoči Zavarovalnice Triglav zanje navijalo tudi več kot 3.500 otrok s spremljevalci iz vse Slovenije, od tega več kot 200 iz štirih šol na območju Slovenj Gradca.

Planico je ob pomoči zavarovalnice Triglav obiskalo tudi več kot 200 otrok s Koroške.

Dolina pod Poncami bo vse do nedelje prizorišče zaključka tekmovalne sezone. Na kvalifikacijski tekmi finala svetovnega pokala v smučarskih skokih je za najboljše letalce sveta na smučeh že tradicionalno navijala večtisočglava množica mladih navijačev in njihovih spremljevalcev. Kar 3.500 izmed njih si je tekmovanje na vrhunski ravni ogledalo s pomočjo Zavarovalnice Triglav, ki je s Planico povezana že več kot pol stoletja.

Na krilih otrok v zaključek sezone

Več tisoč osnovnošolcem, ki so smučarske skakalce pričakali ob izteku skakalnice, so se letos pridružili tudi dijaki in  varovanci varstveno-delovnih centrov s spremljevalci iz vse Slovenije. V Zavarovalnici Triglav so v Planico povabili tudi več velikih družin in tako ogled tekmovanja omogočili otrokom iz različnih socialnih okolij.

Prav vsi obiskovalci so v zameno za edinstveno doživetje športnikom svetovnega kova z glasnim navijanjem dali dobro popotnico za nastop na dveh posamičnih tekmah ter ekipni preizkušnji, ki smučarske skakalce čakajo do nedelje. Poleg slovenskih orlov in drugih skakalcev pa sta najmlajše s koncertom, ki je že tradicionalno del otroškega dneva v Planici, navdušila tudi priljubljena glasbenika Nipke in Chale Salle.

Prav vsi obiskovalci so v zameno za edinstveno doživetje športnikom svetovnega kova z glasnim navijanjem dali dobro popotnico za nastop na dveh posamičnih tekmah ter ekipni preizkušnji, ki smučarske skakalce čakajo do nedelje.

Otroci Triglava Planico obiskujejo že štiri desetletja

Nepozaben dan, ki otroke navdušuje nad športom in zdravim ter aktivnim življenjskim slogom, je vodilna slovenska zavarovalnica letos omogočila že vsaj 40. Triglav generaciji. V Planico so namreč že leta 1979 popeljali kar 800 otrok. Vse do danes pa je število otrok in spremljevalcev, ki so Planico obiskali s Triglavom, naraslo na skoraj 100.000.

Besedilo: Zavarovalnica Triglav

Dogodki