Search
Close this search box.

FOTO: Osnovnošolci in srednješolci uspešni na državnem prvenstvu v judu

Učenci in učenke koroških osnovnih in srednjih šol so se izkazali na državnem prvenstvu v judu.

Danes, 27. marca je v Velenju potekalo državno prvenstvo osnovnih in srednjih šol v judu. Koroške osnovne in srednje šole je zastopalo 23 učenk, učencev, dijakov in dijakinj, ki so dosegli sedem naslovov državnih prvakov, dosegli pa so tudi pet srebrnih in štiri bronasta odličja.

Dijaki iz Gimnazije Šolskega centra Slovenj Gradec so dosegli tri zlata odličja, Srednja šola Slovenj Gradec in Muta iz Šolskega centra Slovenj Gradec eno zlato, dve srebrni in eno tretje mesto. Gimnazija Ravne na Koroškem je prejela eno zlato in eno srebrno odličje ter eno sedmo mesto.
II Osnovna šola Slovenj Gradec je prejela eno zlato odličje, I. Osnovna šola Slovenj Gradec pa eno srebrno in eno bronasto. Srednja zdravstvena šola Slovenj Gradec je dosegla eno drugo in eno četrto mesto, Osnovna šola Šentjanž pri Dravogradu eno tretje mesto, Srednja šola Ravne na Koroškem (Šolski center Ravne) pa dve peti mesti in eno sedmo mesto.

Za Slovenjegraško gimnazijo (Šolski center Slovenj Gradec) so zlata odličja prejeli v kategoriji do 60 kg Prevolšek Vinko, v kategoriji do 66 kg Herkovič Nace, v kategoriji do 100 kg pa Pogorevc Rok. Za Srednjo šolo Slovenj Gradec in Muta (Šolski center Slovenj Gradec) je zlato odličje v kategoriji do 48 kg prejela Bernard Urška, srebrna odličja sta prejela Kovač Tina v kategoriji do 57 kg in v kategoriji do 90 kg Yankovskyy Andrej,  bronasto odličje pa je v kategoriji do 78 kg prejela Kovač Tamara. Za Gimnazijo Ravne na Koroškem je prvo mesto v kategoriji do 52 kg dosegla Perovnik Nuša, drugo mesto v kategoriji do 63 kg Hribernik Ines, sedmo mesto pa je v kategoriji do 81 kg dosegel Topolinjak Gašper. Za II. Osnovno šolo Slovenj Gradec je prvo mesto v kategoriji do 42 kg dosegel Pavlič Nik, za I. Osnovno šolo Slovenj Gradec je drugo mesto v kategoriji do 50 kg Kavnik Maj, tretje mesto pa v kategoriji do 73 kg Kavnik Vid. Za Srednjo zdravstveno šolo Slovenj Gradec (Šolski center Slovenj Gradec) je srebrno odličje prejela Vidovič Marina v kategoriji nad 78 kg, četrto mesto pa si je v kategoriji nad 100 kg priboril Damijan Jurij. Za Osnovno šolo Šentjanž pri Dravogradu je v kategoriji do 44 kg tekmovala Filipič Hana, ki je dosegla tretje mesto. Osnovna šola neznanih talcev Dravograd ima eno zlato odličje, dosegla ga je Gajič Jevgenija v kategoriji do 40 kg. Za osnovno šolo Mislinja je v kategoriji do 63 kg tekmovala Brodej Klara in dosegla tretje mesto. Srednja šola Ravne (Šolski center Ravne na Koroškem) pa je dosegla dve peti mesti: v kategoriji do 90 kg sta si jo priborila Džambas Martin in Svetec Adelina v kategoriji do 52 kg, sedmi je bil v kategoriji do 73 kg Kac Andraž. Iskrene čestitke.

Kadeti in kadetinje:
1. Pavlič Nik (do 42 kg)
1. Gajič Jevgenija (do 40 kg)
2. Kavnik Maj (do 50 kg)
3. Kavnik Maj (do 73 kg)
3. Filipič Hana (do 44 kg)
3. Brodej Klara (do 63 kg)

Mladinci in mladinke:
1. Prevolšek Vinko (do 60 kg)
1. Herikovič Nace (do 66 kg)
1. Pogorevc Rok (do 100 kg)
1. Bernard Urška (do 48 kg)
1. Perovnik Nuša (do 52 kg)
2. Kovač Tina (do 57 kg)
2. Hribernik Ines (do 63 kg)
2. Yankovskyy Andrej (do 90 kg)
2. Vidovič Marina (nad 78 kg)
3. Kovač Tamara (do 78 kg)


Učenci in učenke koroških osnovnih in srednjih šol so se izkazali na državnem prvenstvu v judu.