Search
Close this search box.

FOTO: Športnika leta 2018 sta Vesna Jeseničnik in Robi Štruc

Včeraj, 19. 12. 2018 je v Kulturnem domu Črna potekala prireditev Športnik leta, na kateri so podelili priznanja najboljšim športnikom Centra za usposabljanje, delo in varstvo Črna na Koroškem. Kot gosta sta se prireditve udeležila tudi dva vrhunska športnika, plavalka Tjaša Oder in jadralni padalec Matjaž Sluga, z velikega platna pa je navzoče pozdravila tudi smučarska tekačica Petra Majdič.

Prireditev je povezovala moderatorka Špela Šavc, na odru pa je športnike in obiskovalce pozdravila tudi županja Črne, mag. Romana Lesjak.

»To je ena največjih prireditev v našem centru,« pove Nataša Lačen, športna pedagoginja v CUDV Črna in doda, da je bila včeraj  v kulturnem domu kar gneča. »Prireditve se je udeležilo približno 200 ljubiteljev športa. V KD Črna je prišlo veliko športnih navdušencev, športnikov, mentorjev, učiteljev, vzgojiteljev in tudi častnih gostov. Naši športniki celo leto pridno tekmujejo v različnih športih, tako v letnih kakor tudi zimskih. Nagrade so si prislužili vsi, ki so se pomerili vsaj v treh športih, zmagovalca pa sta postala, pri dekletih Vesna Jeseničnik, v moški konkurenci pa Robi Štruc, ki sta zbrala tudi največ točk.«

Med moškimi sta si drugo mesto delila Janez Juvan in Uroš Kotnik, četrto pa Silvo Glazer in Stanko Ledinek. V ženski konkurenci se je na drugo mesto uvrstila Danica Krajnc, tretja je bila Lila Miklič, četrta Najda Mešič in peta Maja Kac.

»Po končanem uradnem delu so na odru zaigrali še člani glasbene skupine »Zvezdni prah« iz Zavoda Višnja Gora in poskrbeli za pravo super športno zabavo s plesom in petjem, ki bi zagotovo trajala še kakšno uro dlje, če ne bi zunaj že čakali kombiji, zaključi Lačnova.«

Iskrene čestitke vsem dobitnikom priznanj in veliko uspeha tudi v prihodnje.

Dogodki