Search
Close this search box.

FOTO: Prvoligaška tekma in koroški derbi v Dravogradu

V Dravogradu je zadnji majski konec tedna minil v znamenju nogometa. Po dolgem času je dravograjsko zelenico v soboto spet obiskal prvoligaški nogomet, v nedeljo pa si je koroški derbi za vstop v 2. SNL ogledalo več kot 1000 navijačev. Obe tekmi je pospremila nova pridobitev tamkajšnjega stadiona.

V soboto sta se na stadionu v Dravogradu pomerili ekipi NK Rudar in NK Radomlje. Velenjčani so si namreč “izposodili” dravograjski stadion, ker na njihovem v teh dneh potekajo gradbena dela zaradi obnove atletske steze. Srečanje se je končalo neodločeno brez zadetkov na obeh straneh, kar pa je bilo dovolj, da so si Knapi zagotovili obstanek med prvoligaši.

Nedeljsko popoldne je več kot 1000 ljubiteljev nogometa izkoristilo za ogled koroškega derbija. Za prehod v drugo ligo sta se namreč spopadla domači NK Dravograd in NK Fužinar. Ravenčani so že v prvih minutah tekme povedli in dali, kot se je kasneje izkazalo, zmagovalni gol. Za domačine to žal pomeni nadaljevanje nastopanja v 3. SNL, Fužinar pa nadaljuje boj za vzpon v 2. SNL.

Že v soboto pa je igralce in navijače razveselila novost na stadionu: nov semafor za spremljanje rezultata in poteka igre.

Dogodki