Search
Close this search box.

Foto: Nogometaši združili moči za Lovra

Minuli vikend so v Dravogradu nogometaši NK Dravograd in njihovi navijači znova dokazali, da znajo združiti moči in pomagati, ko je treba. V soboto so namreč priredili Dan za Lovra – dobrodelno prireditev za mladega soigralca, ki ga je lansko leto iznenada doletela huda bolezen.

Lovro je bil še pred letom dni zdrav mladenič, ki je pod okriljem Nogometne šole Roberta Korena stopal na pot uspešne nogometne kariere, nato pa je usoda kruto posegla vmes. Iz neznanih razlogov je utrpel infarkt hrbtenjače, ki je pustil tako hude posledice, da zdravniki glede njegovega okrevanja niso bili optimistični. Kljub mračnim napovedim pa se mladi športnik ni vdal in z veliko volje in vztrajnosti ter pomoči družine in prijateljev počasi napreduje. Žal potrebuje za okrevanje tudi drage samoplačniške terapije. Pri tem so mu na pomoč priskočili tudi dravograjski nogometaši, ki so v ta namen v soboto odigrali 3 tekme, k sodelovanju so povabili tudi NK Maribor.

Najprej so se pomerili veterani NK Dravograd na čelu z nekdanjim kapetanom slovenske reprezentance Robertom Korenom in veterani NK Maribor, ki jih je vodil Ante Šimunđa, nekdanji igralec in trener, ki je NK Maribor pripeljal v Ligo prvakov. Na tekmi so bili prisotni vsi trenerji NŠ Dravograd in nekateri bivši igralci, ki so nastopali za klub. Veterani so se razšli z rezultatom 2:2. Za nasprotujočo ekipo sta zadela Magič in Šimundža, za domače pa je bil dvakrat uspešen Borut Vrhnjak. Po veteranski tekmi sta se na prvenstveni tekmi pomerili domača vrsta in NK Maribor B, kjer so Štajerci pokazali premoč s 4 zadetki, domači gol pa je prispeval Nik Fasvald. Nogometno popoldne je zaokrožila še kadetska tekma in ekipo s Prevalj, ki se je prav tako zaključila z izenačenim rezutatom 1:1, kjer je za domače zadel Kristijan Kovač.

Tako navijači kot tudi igralci so se klicu na pomoč odzvali v velikem številu. Skupno so v soboto zbrali 3500€, od tega je 1500€ prostovoljnih prispevkov gledalcev in nogometašev, 2000€ pa je prispeval Robert Koren. Lovro, ki si je tudi ogledal tekme, je bil ganjen nad velikim odzivom in dobrosrčnostjo ljudi, to pa mu je dalo nov zagon za čimprejšnje okrevanje in vrnitev na nogometno zelenico, čeprav ga čaka še veliko dela. Danes se je že vrnil na Rehabilitacijski inštitut Soča v Ljubljani, kjer nadaljuje s terapijami. Predsednik NK Dravograd Boštjan Damiš je za Koroške novice povedal, da so v klubu zadovoljni z udeležbo, zahvaljujejo pa se tudi NK Maribor, da so se odzvali vabilu.

Dogodek pa je žal spremljal grenak priokus, saj je bila na delu pregovorna slovenska zavist. Pristojna inšpekcijska služba je namreč prejela prijavo zaradi domnevnega točenja alkohola na prejšnji tekmi. Ob inšpekcijskem nadzoru sobotnega dogodka pa inšpektor na prizorišču ni našel nobenih nepravilnosti. Boštjan Damiš je poudaril, da klub deluje v skladu z zakonom, hkrati pa je izrazil obžalovanje zaradi neljubega dogodka, saj bi bil brez tega izkupiček dobrodelne prireditve dvakrat tolikšen.

Nekaj utrinkov sobotnega dogajanja si lahko ogledate v naši fotogaleriji, avtorica fotografij je Meta Pikalo.

Dogodki