Search
Close this search box.

FOTO: Mladi koroški judoisti v samem vrhu slovenskega juda

Judo zveza Slovenije je podelila priznanja najboljšim judoistkam in judoistom pretekle sezone. Na prireditvi, kjer se je zbralo več kot 200 najboljših judoistov in judoistk z vse Slovenije so podelili 83 priznanj in nagrad. Med najboljšimi so bili v preteklem letu tudi člani Judo kluba Acron Slovenj Gradca, ki so prejeli šest posameznih priznanj in tri ekipna, in Judo kluba Ravne na Koroškem, ki si domov odnesli tri priznanja. Posebno priznanje judo zveze Slovenije je prejel tudi g. Franjo Murko za dolgoletno volontersko delo na področju stikov z javnostjo.

Judoist leta 2018 je postal aktualni evropski prvak Adrian Gomboc iz Judo kluba Bežigrad, Judoistka leta 2018 pa olimpijska prvakinja Tina Trstenjak iz Judo kluba Z’dežele Sankaku Celje.

Rok Pogorevc iz Judo kluba Acron Slovenj Gradca je prejel priznanje za najboljšega slovenskega judoista leta 2018 do 18 let. V isti kategoriji je bil Andrej Yankovskyy tretji. Vinko Prevolšek je postal drugi najuspešnejši med mladinci.

Pri dekletih je Neža Pečoler postala najuspešnejša judoistka do 16 let, druga najuspešnejša judoistka do 18 let je postala Nuša Perovnik, Zala Pečoler pa si je naziv druge najuspešnejše judoistke prisvojila v mladinski konkurenci. Kadetinje iz Slovenj Gradca so osvojile naslov najboljša slovenska ekipa leta. Mladinske so zasedle drugo mesto, mlajše kadetinje pa so si prisvojile naziv tretje najuspešnejše slovenske ekipe leta 2018.

Iz judo kluba Ravne na Koroškem sta posebno priznanje, za njune uspehe na Kata tekmovanjih v minulem letu, prejela Luka Plaznik in Žan Gosteničnik. Aljaž Gostenčnik pa je prejel priznanje za tretjega najboljšega judoista med mladinci.

Ob tej priložnosti je Darko Mušič, predsednik Judo zveze Slovenije: »Preteklo leto je bilo ponovno izjemno uspešno, nadaljevali smo niz vrhunskih rezultatov. Pokazalo se je tudi kar nekaj novih obrazov mladih športnikov, ki se dokazujejo na večjih tekmovanjih. Glavna usmeritev članske sekcije bodo kvalifikacije za Olimpijske igre Tokio 2020 in posledično bomo veliko dela vložili v to. Hkrati pa želimo vse ostale kategorije razvijati na višji nivo in širiti judo po Sloveniji.

Franc Očko, Generalni sekretar Judo zveze Slovenije, pa je dodal: »Tradicionalna razglasitev Judoist leta je postala že zelo prepoznavna in spoštovana. Prvi smo uvedli točkovanje pod imenom Slovenski pokal s katerim se pokaže kaj je klub preteklem delu delal in kako je bil uspešen. S tem lahko vidimo kako klubi delujejo in katere so njihove močne selekcije. Pred nami je težko leto zaradi kvalifikacij za Olimpijske igre zaradi pritiskov z vseh strani. Ker imamo že kar nekaj preteklih izkušenj s takšnimi situacijami bomo našim športnikom omogočili najbolj optimalne pogoje za treninge in delo ter doseganje vrhunskih rezultatov.  Priznanje VII. Dan mednarodne judo zveze IJF za dolgoletno delo v tem športu kjer sem že preko 50 let mi veliko pomeni, ker sem v to vložil veliko energije in dela.«

Program je popestrila Korošica Dunja Vrhovnik, ki je letos svoj talent predstavila v polfinalni oddaji Slovenija ima talent.

Iskrene čestitke vsem, še posebej pa Korošcem.

Vir: Judo zveza Slovenije, Judo kluba Acron Slovenj Gradca, Judo kluba Ravne na Koroškem

Dogodki