Search
Close this search box.

FOTO: Mladi judoisti in judoistke navdušile na mednarodnem turnirju “Junior Koroška Open 2019”

Da imamo tudi na Koroškem odlične športnike, so znova dokazali judoisti in judoistke iz Judo Kluba Acron Slovenj Gradec.

V soboto, 16. marca je v Dravogradu potekal mednarodni turnir v judu “Junior Koroška Open 2019”. Turnir je potekal v starostni kategoriji mladink in mladincev do 21 let, na njem pa so se poleg Slovencev pomerili tudi mladi judoisti in judoistke iz Avstrije, Hrvaške, Moldavije, Litve, Rusije, in Ukrajine. Generalni pokrovitelj tekmovanja je Zavarovalnica Triglav.

Tekmovali so tudi člani in članice iz Judo Kluba Acron Slovenj Gradec, ki je v skupni razvrstitvi dosegel 1. mesto in s tem v ozadju pustil vso konkurenco.

Člani Judo Kluba Acron Slovenj Gradec so na turnirju osvojili poleg ekipne zmage osvojili še tri prva, dve drugi in eno tretje mesto.

Bernard Urška je v kategoriji do 48 kg osvojila 1. mesto, v kategoriji do 52 kg je prvo mesto osvojila Perovnik Nuša, v kategoriji do 70 kg pa je 1. mesto osvojila Pečoler Zala. Drugo mesto si je v kategoriji do 57 kg priborila Kovač Tina, med fanti pa v kategoriji do 100 kg Pogorevc Rok. Prevolšek Vinko si je v kategoriji do 60 kg priboril bron. Kovač Tamara je v kategoriji do 78 kg osvojila četrto mesto, med fanti je 4. mesto v kategoriji do 100 kg dosegel Yankovskyy Andrej. Topolinjak Gašper je v kategoriji do 81 kg končal na 7. mestu.

Po tekmovanju so potekale še dvodnevne priprave. Iskrene čestitke vsem.

Dogodki

Da imamo tudi na Koroškem odlične športnike, so znova dokazali judoisti in judoistke iz Judo Kluba Acron Slovenj Gradec.