Search
Close this search box.

FOTO: Koroški judoisti blesteli na prvenstvih: 7 novih državnih prvakov

Minuli vikend je bil za koroške judoiste izjemen, saj so dosegli zavidljive rezultate.

Minulo soboto, 25. maj 2024, je v Žireh potekalo državno prvenstvo za mlajše člane in članice ter za starejše dečke in deklice. Koroška regija je imela kar 25 predstavnikov iz treh klubov: JK Acron Slovenj Gradec, JK Ravne na Koroškem in JK Dravograd. Koroški judoisti so osvojili skupno 12 odličij.

Najboljši v kategoriji U23 so bili Nace Herkovič, Ožbej Razgoršek, Leon Marošek, Jevgenija Gajić, ki so se povzpeli na najvišjo stopničko in osvojili zlato. Srebro si je priboril Vid Kavnik, medtem, ko sta Maj Kavnik in Lara Jamer osvojila bronasto odličje.

Ožbi Panev je osvojil 7. mesto, nastopil je še Nik Pavlič.

Koroški judoisti so v kategoriji U14 osvojili 3 zlate medalje, ki so si jih priborili Tilen Zdovc, Isabela Pušnik ter Nace Hovnik. Srebro je dosegla Manca Gorjup na odličnem tretjem mestu pa je pristala Žana Kojzek.

Luka Gošnak, Gal Gril, Viktor Kravcar in Andraž Mandl Jauk so osvojili 5. mesta. Tajda Forstner in Kaja Mori sta bili sedmi. Nastopili so še Miha Založnik, Maj Božič, Matej Krivograd, Urban Kotnik in Jan Pantner.

JK Acron Slovenj Gradec je pri mlajših članih in članicah na ekipnem uspehu osvojil 1. mesto, pri starejših dečkih in deklicah pa 2. mesto.

Iskrene čestitke vsem borcem in borkam ter novopečenim prvakom.

Aleks Krivec deveti na evropskem pokalu na Portugalskem.

Odlično sta se borila tudi kadeta Judo kluba Acron Slovenj Gradec, ki sta nastopila na evropskem pokalu v Coimbri, kjer je sodelovalo 539 judoistov in judoistk iz 23 držav.

Aleks Krivec je v kategoriji do 66 kilogramov z dvema zmagama nad predstavnikoma Bosne in Hercegovine ter Španije ter dvema porazoma proti Francozu in drugemu Špancu osvojil odlično 9. mesto. Matic Razdevšek je v kategoriji do 60 kilogramov žal tekmovanje zaključil že v prvi borbi.

Čestitke obema za trud in dosežene rezultate.

Vir: Judo klub Koroška

Fotogalerija

Dogodki

Minuli vikend je bil za koroške judoiste izjemen, saj so dosegli zavidljive rezultate.