FOTO: Kar pet zlatih in eno srebrno medaljo za DBŠ Fužinar na Državnem prvenstvu v boksu

FOTO: TIC Ravne

Letošnje, 25. po vrsti Državno prvenstvo v BOKSU je v odlični organizaciji izpeljalo Društvo borilnih športov Fužinar pod vodstvom Vlatka Nikolova. Prvenstva se je udeležilo okoli 130 tekmovalcev iz 25 slovenskih klubov vseh starostnih skupin in kategorij po kriterijih svetovne boksarske zveze AIBA( Amater international boks asossiation). Potekalo je v Športni dvorani pri OŠ Prežihovega Voranca na Ravnah na Koroškem.

FOTO: TIC Ravne

Člani DBŠ Fužinar so tekmovali skoraj v vseh starostnih kategorijah. V kategoriji pionirk Naca Nikolov Veber, mlajši kadet Teo Ovčar, mlajša kadetinja Naja Nikolov Veber, kadet Nik Nikolov Veber, mladinec Andraž Makič in član Klemen Turkuš. Od šestih predstavnikov so osvojili pet ZLATIH in eno SREBRNO medaljo.

V kategoriji pionirk do 38,5 kg je častno ubranila zlato medaljo Naca Nikolov Veber.

V kategoriji mlajši kadet do 38.5 kg se je v vseh treh rundah častno boril v ringu Teo Ovčar proti veliko bolj izkušenemu Juretu Žgajnarju iz GG Ljubljana in osvojil odlično 2. mesto.

Prav tako je v starostni skupini mlajših kadetinj v kategoriji do 64 kg častno ubranila zlato medaljo Naja Nikolov Veber.

V kategoriji kadetov do 50 kg je Nik Nikolov Veber v finalni borbi prisilil z odlično tehniko in taktiko svojega tekmeca Davida Škorjanca iz BK Legionar Celje k predaji v tretji rundi in osvojil zlato odličje.

Med mladinci v super težki kategoriji je Andraž Makič bistveno prevladoval vse tri runde in z zasluženim trudom osvojil naslov prvaka v svoji kategoriji proti nasprotniku Kenu Bobnarju iz BK Ljubljana.

Med člani je osvojil naslov državnega prvaka v zelo močni konkurenci Klemen Turkuš v kategoriji do 81 kg. S svojo četrtfinalno borbo že v petek premagal Gala Smida iz BK Tivoli LJ, v sobotnem polfinalu je z absolutno premočjo opravil še z Gregorjem Starešiničem iz BK Ljubljana, v finalni borbi pa ga je čakal stari boksarski znanec Denis Lazar iz BK Ptuj, kjer je s svojim športnim znanjem in fizično pripravljenostjo potrdil vrhunsko formo in si priboksal zlato kolajno.

Sam trener DBŠ Fužinar Vlatko Nikolov je z dosežki svojih varovancev izredno zadovoljen in ponosen na njihovo zaupanje, da jih lahko s svojim znanjem vodi do vrhunskih rezultatov.

Na državnem prvenstvu doseči sama odličja in eno odlično drugo mesto je velika potrditev tako za tekmovalce, kakor tudi za trenerja in celotno ekipo s sponzorji, ki pripomorejo k vrhunskim rezultatom naših boksarjev.

[foldergallery folder=”wp-content/uploads/old/slike/2016/drzavnoboksravne” title=”Galerija slik”]

FOTO: TIC Ravne

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.