Search
Close this search box.

FOTO: Državni prvaki so bili za Slovenjgradčane pretrd oreh

Včeraj se je v slovenjgraški športni dvorani odvil pravi spektakel, pred polnimi tribunami so domači rokometaši odigrali obračun šestnajstine slovenskega pokala proti aktualnim državnim in pokalnim prvakom iz Celja.

Celjani so srečanje sicer zanesljivo dobili s končnim rezultatom 25:38, vendar so tudi ježki prikazali zelo všečno in borbeno igro ter navijače nekajkrat navdušili z atraktivnimi napadalnimi akcijami.

Slovenjgradčani so stik z najuspešnejšo slovensko rokometno ekipo držali do sredine prvega polčasa, ko so po štirih zaporednih zadetkih Celjani pobegnili na štiri gole prednosti, do konca prvega dela je ta prednost narasla na 14:20.

V nadaljevanju so slast igranja proti nekdanjim evropskim prvakom okusili prav vsi slovenjgraški rokometaši, kljub velikemu trudu in srčni igri pa je prednost gostov počasi, a vztrajno naraščala, obračun se je zaključil s trinajstimi zadetki prednosti za Celjane.

Najbolj učinkovita domača rokometaša sta bila tokrat Yankovskyy in Pajt, ki sta dosegla po pet zadetkov, na drugi strani sta po sedemkrat zadela Jurečič in Accambray.

Naslednji obračun Slovenjgradčane čaka že v soboto, ko bodo gostovali pri ekipi Šmartnega.

Dogodki